Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 mei 2019

Xbox Game Pass: Microsoft voert langverwachte uitbreiding door!

De Xbox Game Pass is al een tijdje een begrip op de Xbox One. De gebruikers kunnen daar een vast per maand betalen en krijgen vervolgens toegang tot een bibliotheek met games. Het grote voordeel daarbij is dat de exclusieve games die Microsoft zelf uitgeeft vanaf dag één op die manier beschikbaar zijn. Wanneer je op jaarbasis twee exclusieve Xbox One-games zou willen kopen, dan heb je het er al uit. Mocht je echter voornamelijk games op de pc spelen, dan heb je daar niks aan. Maar daar komt in de toekomst verandering in. De Xbox Game Pass-service wordt uitgerold naar de pc.

Xbox Game Pass naar de pc

De service heet nog altijd de Xbox Game Pass. Met Xbox Game Pass voor pc krijg je als gebruiker toegang tot een samengestelde catalogus van meer dan 100 games voor Windows 10, van uitgevers als Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA en anderen. Bovendien geldt voor de pc ook dat de games van Xbox Game Studios op de dag van hun release toe worden gevoegd aan de service. Dat geldt ook voor titels van studio’s die door Microsoft onlangs zijn overgenomen, zoals Obsidian en inXile.

Xbox Game Pass

Naast het nieuws over de Xbox Game Pass heeft Microsoft bekendgemaakt dat de games die ze dit jaar op de pc gaan uitbrengen, ook gaan verkopen via Steam. Tot nu toe werden de games puur via hun eigen kanaal verkocht en dat leverde niet altijd goede ervaringen op. Microsoft geeft nu de consument de mogelijkheid om zelf te kiezen waar ze hun game aanschaffen. Dit jaar geldt dat onder andere voor Halo: The Master Chief Collection en Gears 5. Van die laatste game wordt op de E3 meer verwacht en verschijnt ook op de Xbox One.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Game Pass: Microsoft voert langverwachte uitbreiding door!
Sluiten