Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Xbox Game Pass wordt dankzij feature nog toegankelijker

Oorspronkelijk gaf de Xbox Game Pass je de mogelijkheid om vanuit een grote bibliotheek games downloaden op je Xbox-spelcomputer. Inmiddels is de service alweer wat uitgebreider. Zo kun je bijvoorbeeld je games streamen naar zoiets als de iPad.

En dat werkt inmiddels erg goed. Als ik via de Xbox Game Pass games stream, dan loopt het als een zonnetje. Als het aan Microsoft ligt, blijft het daar niet bij. Het wil nog meer mensen kennis laten maken met de service dankzij deze nieuwe feature.

Xbox Game Pass wil met deze feature de wereld veroveren

Volgens Gamesbeat heeft Microsoft het plan om Xbox Game Pass direct via televisies aan te bieden. Dat moet binnen nu en twaalf maanden gaan gebeuren. Mocht je in de toekomstig in het bezit zijn van een Samsung-televisie, dan kun je dat direct doen. Voor andere smart-televisies zou er een app worden uitgebracht. Met deze stap krijg je dus de mogelijkheid om zonder een extern apparaat dus je games te spelen.

Xbox Game Pass
De nieuwe games (Afbeelding: Microsoft)

Het is overigens niet het eerst dat dit soort plannen opduiken. In de zomer van 2021 werd er ook over gesproken. Alleen zou het nu wat verder gaan en zouden de plannen om Xbox Game Pass direct op televisies te streamen dichterbij zijn gekomen. Het zou onderdeel zijn van Microsoft’s strategie om zoveel mogelijk gamers kennis te laten maken met de service. Het idee daarbij is dat de instapdrempel laag is. Door het te streamen hebben veel gamers in één keer toegang tot de bibliotheek aan games. Hoewel dat streamen steeds beter is, is het nog altijd beter om games direct te spelen. Als gamers dan enthousiast zijn, dan is het de hoop van Microsoft dat gamers daarna dus een Xbox Series X te kopen.

Eigenlijk een goede strategie

En als je daar naar kijkt, dan zit het gewoon goed. Xbox Game Pass is op zichzelf al gewoon een goede deal. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd van heel wat topgames. Nu hoef je daar dus ook geen spelcomputer meer voor te hebben. Hopelijk kondigt Microsoft deze mogelijkheid snel aan.

Xbox Game Pass: zorg dat je morgen deze absolute parel binnenhaalt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!