Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 9 augustus 2020

Vijf redenen om Xbox Game Pass Ultimate op je Android te proberen

Deze week ging de kogel door de kerk. Vanaf 15 september is het mogelijk om Xbox One-games te streamen naar je Android-apparaat. We hebben het dan over je smartphone of tablet. Het afgelopen jaar maakten we kennis met deze service als Project xCloud, maar nu is het duidelijk dat de service onderdeel gaat uit maken van je Xbox Game Pass Ultimate-abonnement.

Het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement geeft je momenteel toegang tot Xbox Live (om games mee online te spelen) en de Xbox Game Pass. Die laatste is een bibliotheek van zo’n 100 games die je kunt spelen. Daarbij zitten ook alle games die door Microsoft zelf worden uitgegeven vanaf dag één. Dat betekent dus dat je bij een actief abonnement straks Halo Infinite vanaf dag één kan spelen zonder extra kosten. En dat dus ook op je Android-apparaat. Dit zijn daarbij vijf redenen om het straks te proberen.

Veel toffe games via de Xbox Game Pass Ultimate

De belangrijkste reden om aan de slag te gaan met Xbox Game Pass Ultimate op je Android is te vinden in het gamesaanbod. Het zijn daarbij met name de games die door Microsoft zelf worden uitgegeven die echt de moeite waard zijn. Natuurlijk kun je daarbij denken aan Gears 5, Sea of Thieves en Forza Horizon 4. Maar ook andere games zoals Ori, Destiny 2 en Fallout 76 zijn te spelen. En die kun je dus straks allemaal op je smartphone streamen.

Xbox game Pass ultimate
Gears 5 straks op je smartphone? (Afbeelding: Microsoft)

Streamen werkt behoorlijk goed

En de techniek is daarbij goed. In de Project xCloud-periode heb ik mee gedaan aan verschillende tests. Daarbij had ik hier en daar wat problemen. Forza Horizon 4 draaide zodoende niet helemaal zoals het zou moeten, terwijl Halo: The Master Chief Collection het wel goed deed. Daarbij is het overigens ook handig om te kijken of je een moderne smartphone hebt die beschikt over Wi-Fi 6 en natuurlijk zo’n router. Op die manier is de kans groot dat alles lekker soepel werkt.

Netgear Nighthawk AX8 WiFi 6 router
Een goede router is handig (Afbeelding: Netgear)

Geen extra kosten buiten Xbox Game Pass Ultimate

Lang heb ik gedacht dat je voor Project xCloud apart moest gaan betalen. Maar toen het bekend werd dat het onderdeel ging worden van de Xbox Game Pass Ultimate was ik blij verrast. Op die manier hoef je dus niks extra’s voor te betalen wanneer je toch al dit abonnement hebt. Dat is wel zo fijn en geeft je de mogelijkheid om je favoriete game te spelen wanneer je bijvoorbeeld ‘s avonds in bed ligt.

Project xCloud
Gamen vanuit bed (Afbeelding: Microsoft)

Strijden tegen vrienden zonder een Xbox One te hebben

Maar misschien nog wel het meest interessante van deze Xbox Game Pass Ultimate-opzet, is dat je de games kunt spelen zonder dat je een Xbox One in je bezit hebt. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een nette Android-tablet hebt en op een redelijk scherm wel eens wilt kijken wat voor games je gemist hebt. En als je vrienden hebt die ook al op het platform spelen, dan heb je nu de mogelijkheid om het tegen hen op te nemen. Of om natuurlijk samen te werken.

Project xCloud
Gamen zonder een Xbox One te hebben (Afbeelding: Microsoft)

Diverse accessoires

Tot slot is het ook goed dat Microsoft een samenwerking is aangegaan met verschillende partijen om op die manier accessoires te maken voor deze Xbox Game Pass Ultimate-service. Op die manier kun je je smartphone als een soort van Nintendo Switch besturen of ze je een opzetstukje op je controller. Op die manier kun je op een normale manier gamen terwijl je je Xbox One-controller vasthoudt. Een paar voorbeelden van die accessoires vind je hier.

De Razer Kishi (Afbeelding: Razer)

Al met al zijn er genoeg redenen om enthousiast te worden van deze nieuwe service. Wil je meer lezen over Xbox Game Pass Ultimate? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om Xbox Game Pass Ultimate op je Android te proberen
Sluiten