Xbox Game Pass geeft je deze vijf topgames om te spelen

De Xbox One is wellicht minder populaire in vergelijking met de PlayStation 4, maar op het gebied van service heeft de spelcomputer zijn zaakjes goed voor elkaar. De Xbox Game Pass is daar wat ons betreft het beste voorbeeld van.

De Xbox Game Pass is een abonnementsservice. Wanneer je het geactiveerd hebt, dan kun je een groot aantal games spelen. Bovendien krijg je op dag 1 toegang tot de games die door Microsoft zelf worden uitgegeven. Alle exclusieve games kun je op die manier scoren bij je abonnement. Een simpele rekensom vertelt ons dat wanneer je van plan bent om één keer per jaar een exclusieve game voor het platform te kopen, dat je voor hetzelfde geld dan een Pass aanschaft en daarbij ook nog andere games kunt scoren. Mocht je vandaag een Xbox Game Pass kopen, om bijvoorbeeld te profiteren van de proefperiode, dan zijn dit vijf absolute topgames om gelijk mee los te gaan.

Forza Horizon 4 met de Xbox Game Pass

Forza Horizon 4 is een racegame die zich afspeelt in een grote open wereld. De game is gebaseerd op het prachtige Schotland. In de meest exotische bolides kun je door prachtige open omgevingen en steden scheuren. Maar er zijn natuurlijk ook diverse races waar je aan mee kunt doen. En die zijn gewoon heel erg vermakelijk. Bovendien is dit een game waarbij je telkens een goed gevoel van voortgang hebt, waardoor je constant door wilt gaan. Een absoluut goede reden om de Xbox Game Pass aan te schaffen.

Forza Horizon 4 Xbox Game PAss
Forza Horizon 4 (Afbeelding: Microsoft)

Ori and the Will of the Wisps

Mocht je de laatste twee weken geen nieuwe games op de Xbox One hebben gehaald, dan kun je de Xbox Game Pass eigenlijk gelijk halen voor Ori and the Will of the Wisps. Het is een prachtig ogende game, die voorzien is van legendarische muziek. Daarnaast is de gameplay van de game gewoon van een hoog niveau. Dit is een Metroidvania-game, waarbij je constant nieuwe vaardigheden leert om verder te komen in je avontuur. Een game om heerlijk bij weg te dromen.

Ori and the Will of the Wisps
Ori and the Will of the Wisps (Afbeelding: Microsoft)

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3 kwam na vele jaren wachten begin 2019 eindlijk uit. Het is een heerlijke Japanse RPG die de wereld van Square Enix combineert met Disney. Het verhaal is echter compleet onbegrijpelijk, maar gelukkig is de gameplay goed genoeg om je daar niet te druk over te maken. Maak je klaar voor een mooi avontuur met diverse mooie werelden en genoeg uitdagingen om je vele uren zoet te houden.

Kingdom Hearts 3
Kingdom Hearts 3 (Afbeelding: Square Enix)

Gears 5

Waar je Kingdom Hearts 3 ook op de PlayStation 4 kunt spelen (maar daar los voor moet betalen), daar is Gears 5 de derde exclusieve game die beschikbaar is op de Xbox Game Pass. Overigens is de complete collectie beschikbaar, dus als je de reeks nog nooit hebt gespeeld, dan kun je gelijk met deel één beginnen. Voorkennis van het verhaal voorafgaand aan Gears 5 is handig, maar geen must. Als losstaande game kun je het behoorlijk goed volgen. Het is een third person shooter met diverse dikke shootouts, grote baasgevechten en heerlijke coöperatieve gameplay. Eén van de beste games op de Xbox One.

Xbox game Pass
Gears 5 (Afbeelding: Microsoft)

GTA 5 met de Xbox Game Pass

Tot slot hebben we nog één van de meest succesvolle games ooit beschikbaar op de Xbox Game Pass: GTA 5. Wel zo’n typische game die waarschijnlijk iedereen al gespeeld heeft. Maar hey: als je je disc kwijt bent geraakt of al jouw vrienden op de Xbox One de game spelen en jij als enige op de PS4 de game speelde, dan kun je er nu los mee gaan.

GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Dus haal die Xbox Game Pass in huis en ga de aankomende tijd genieten van veel games die er op beschikbaar zijn. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Game Pass geeft je deze vijf topgames om te spelen
Sluiten