Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 mrt 2020

Xbox Games with Gold april brengt een zeer realistische racegame

De haast oneindige maand die we kennen als maart 2020 zit er bijna op. Morgen is het 1 april. En de hoeveelheid grappen zullen dit jaar wat minder zijn dan dat je normaal gewend bent. Met de Xbox Games with Gold april-line up maken we echter geen grappen.

Zoals gewoonlijk bestaat de Xbox Games with Gold april-line up uit vier games. Twee daarvan zijn voor de Xbox One, terwijl de andere twee Xbox 360-games zijn. Die laatste twee kun je overigens wel gewoon spelen op de Xbox One. Zoals gewoonlijk zetten we de games op een rij.

Xbox Games with Gold april Xbox One: Project Cars 2

De belangrijkste game die we in de Xbox Games with Gold april-line up zien, is zonder twijfel Project Cars 2. Deze racegame is alweer een paar jaar oud, maar dat neemt niet weg dat het nog altijd een zeer interessante titel is. Het is een realistische racegame, waarbij het maken van een klein foutje er al voor kan zorgen dat je van de weg afstuitert. Daarmee is het tegelijkertijd niet de meest toegankelijke racegame die er is. Maar nu de game gratis is, kun je natuurlijk zelf ontdekken of dit een racegame is om van te genieten.

Beschikbaar van 1 tot en met 30 april

Xbox Games with Gold april
Project Cars 2 (Afbeelding: Microsoft)

Knights of Pen and Paper Bundle

De tweede game die je deze maand op de Xbox One kunt halen is zo’n typische game die je nooit eerder hebt gespeeld. Ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit gehoord van Knights of Pen and Paper Bundle. Maar zover ik het begrijp is het een klassieke pen and paper RPG (denk aan de bord-achtige spellen die de kinderen in de kelder spelen in Stranger Things), waarbij de verhalen worden vertaald in je fantasie. Of dat ook als game werkt, geen idee, maar je kunt het nu zelf uitproberen.

Beschikbaar van 16 april tot en met 15 mei

Knights of Pen and Paper Bundle (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Games with Gold april Xbox 360: Fable Anniversary

Dan een game die ik wel ken in de vorm van Fable Anniversary. Dit is de remaster van het originele avontuur uit de reeks dat destijds nog op de oude Xbox verscheen. Fable is één van de eerste RPG’s die je het gevoel gaf dat jouw acties gevolgen had. Zo veranderde jouw personage in een good of bad guy afhankelijk van hoe je de game speelde. Buiten dat was het voor zijn tijd een mooi en groots avontuur. Hier en daar wel wat verouderd, maar nog zeer de moeite waard.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 april

Xbox Games with Gold april
Fable Anniversary (Afbeelding: Microsoft)

Toybox Turbos

Met Toybox Turbos heb je de laatste game in dit overzicht. Ook dit is zo’n typische game die je wellicht nog niet eerder hebt gespeeld. Het is een Micro Machines-achtige game waarbij je met kleine racewagens over tafels en andere dingen scheurt. Het is ook niet heel gek, want de game komt van Codemasters, die ook in het bezit is van de Micro Machines-licentie. Je hebt 35 voertuigen en 19 circuits, waarbij je de game met zijn vieren kunt spelen.

Beschikbaar van 16 tot en met 30 april.

Xbox Games with Gold april
Toybox Turbos (Afbeelding: Microsoft)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Games with Gold april brengt een zeer realistische racegame
Sluiten