Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 jul 2020

Xbox Games with Gold augustus 2020 is zeer mager

Zoals elke maand wordt aan het einde van de desbetreffende maand bekend gemaakt wat de nieuwe gratis games zijn die je bij je PlayStation Plus- en Xbox Live Gold-abonnement krijgt. Waar PS Plus deze maand de zaken goed voor elkaar heeft, daar is de Xbox Games with Gold augustus 2020-line up zeer mager.

Het probleem van de Xbox Games with Gold augustus 2020-line up zit hem voornamelijk in het feit dat Microsoft er voor heeft gekozen om bij de Xbox 360-games deze maand twee games aan te bieden die oorspronkelijk op de echt oude Xbox zijn verschenen. En dan zijn het geen eens games die echt gelden als klassiekers.

Xbox Games with Gold augustus 2020 Xbox One: Portal Knights

We beginnen de Xbox Games with Gold augustus 2020-line up met de game Portal Knights, die wel gewoon voor de Xbox One is verschenen. In de game krijg je de mogelijkheid je eigen personage te maken, bepaalde wapens te creëren en daarmee het op te nemen tegen de verschillende vijanden. De game wordt beschreven als een 3D action sandbox RPG, waarbij de gevaarlijke Hollow King het land terroriseert. Aan jou de taak om daar een stokje voor te steken.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 augustus

Xbox Games with Gold augustus 2020
Portal Knights (Afbeelding: Microsoft)

Override: Mech City Brawl

De tweede game in de Xbox Games with Gold augustus 2020-line up is ook een ietwat onbekende titel in de vorm van Override: Mech City Brawl. In de game ga je aan de slag met één van de twaalf beschikbare mechs in de game, die stuk voor stuk beschikken over hun eigen krachten en vaardigheden. Het is aan jou om de verschillende tegenstanders te verslaan, terwijl je op de achtergrond ook nog even de stad met de grond gelijk maakt.

Beschikbaar van 16 augustus tot en met 15 september

Override: Mech City Brawl (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Games with Gold augustus 2020 Xbox 360: MX Unleashed

Dan komen we bij de games die voor de Xbox 360 worden uitgegeven binnen deze Xbox Games with Gold augustus 2020-line up. En het zijn dus twee games uit het oude Xbox-tijdperk. De eerste is MX Unleashed. Een game die destijds al weinig deed en dus nu als een middelmatige oude game wordt gebracht. Beetje scheuren op je motor terwijl je onderweg wat trucjes doet. Toen al niet de moeite waard en nu eigenlijk ook niet.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 augustus

MX Unleashed (Afbeelding: Microsoft)

Red Faction II

De tweede game van de Xbox binnen deze Xbox Games with Gold augustus 2020-line up is Red Faction II. Die is wel iets interessanter dan de eerste titel, maar ook een game die behoorlijk verouderd is. Destijds was het een game die indrukwekkend was omdat je muren en andere obstakels kon opblazen om zo je eigen pad te vormen. Maar buiten dat was het eigenlijk een matige shooter. Die matigheid blijft en het trucje van omgevingen kapot schieten is lang niet meer zo spectaculair.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 augustus

Red Faction II (Afbeelding: Microsoft)
Reageer op artikel:
Xbox Games with Gold augustus 2020 is zeer mager
Sluiten