Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 jan 2018

Xbox Games with Gold februari 2018: Assassin’s Creed en meer!

De eerste maand van 2018 zit er alweer bijna op. Een maand waarin we rustig begonnen, maar uiteindelijk met games als Monster Hunter World en Dragon Ball FighterZ genoeg te doen hadden. Het mooie van het einde van een maand, is dat we te weten komen welke games we de maand daarop gratis kunnen downloaden. Traditie getrouw is het Microsoft die als eerste zijn plannen bekendmaakt met hun Xbox Games with Gold februari 2018-line up.

Zoals gewoonlijk bestaat de line up uit vier games. Twee voor de Xbox One en twee voor de Xbox 360. Die laatste categorie kun je dan wel downloaden op je Xbox One en daarop spelen, waardoor je dus in de praktijk vier games aan je bibliotheek kunt toevoegen. Dit zijn de nieuwe games.

Xbox Games with Gold februari 2018 Xbox One – Shadow Warrior

We trappen het overzicht af met de actiegame Shadow Warrior. De game kwam alweer een paar jaar geleden uit en is op zijn beurt een remaster va de ouder Shadow Warrior. Het is een game in de traditie van de jaren negentig shooters. Met een groot wapenarsenaal doorloop je de verschillende levels en schakel je iedereen uit die je ook maar een beetje in de weg staat. Een game waarbij je je verstand fijn op standje nul kunt zetten en losgaat.

Xbox Games with Gold februari 2018

Beschikbaar van 1 tot en met 28 februari.

Xbox Games with Gold februari 2018 Xbox One – Assassin’s Creed Chronicles – India

De tweede game die je deze maand op de Xbox One kunt scoren is Assassin’s Creed Chronicles – India. Het is onderdeel van het Chronicles-drieluik en bestaat uit zeer aardige 2.5D platform games. Het zijn titels die je vanuit een zij-aanzicht beleeft. We noemen het 2.5D, omdat je soms ook de diepte in kunt gaan. Je kun vechten met verschillende vijanden, maar er zijn ook genoeg momenten waarbij je juist sneaky moet spelen om vijanden te ontwijken.

Xbox Games with Gold februari 2018

Beschikbaar van 16 februari tot en met 15 maart.

Xbox Games with Gold februari 2018 Xbox 360 – Split/Second

Bij de Xbox 360 trappen we de maand af met de actieracegame Split/Second. Het is een game waarbij je te maken krijgt met verschillende routes op het circuit. Interessanter is echter dat je op veel punten op het circuit de omgeving kunt slopen om op die manier tegenstanders uit te schakelen. Het is een fijne racer met veel spektakel.

Xbox Games with Gold februari 2018

Beschikbaar van 1 tot en met 15 februari.

Xbox Games with Gold februari 2018 Xbox 360 – Crazy Taxi

De laatste game in dit rijtje is de klassieker Crazy Taxi. Oorspronkelijk kennen we de game van de arcadehallen en natuurlijk de Dreamcast, maar een paar jaar geleden kreeg de game een fijne remake op de Xbox 360. Het idee is nog altijd hetzelfde. Jij bent een taxichauffeur en moet in de stad klanten van A naar B brengen. Dat doe je terwijl de seconden wegtikken. Neem shortcuts om tijd te besparen en nadat je een klant hebt afgeleverd is het zaak om snel weer een nieuwe klant op te pakken. Dat onder het genot van foute punkrockmuziek.

Xbox Games with Gold februari 2018

Beschikbaar van 16 tot en met 28 februari.

Dat zijn de games van deze maand. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige gamingoverzicht.

Reageer op artikel:
Xbox Games with Gold februari 2018: Assassin’s Creed en meer!
Sluiten