Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 feb 2019

Xbox Live koppelt straks spelers tussen Android, iOS en Switch

In de wereld van games zijn er veel titels die op meerdere platformen uitkomen. Daarbij is het dan vaak niet mogelijk om het op te nemen tegen gamers die op een andere console of bijvoorbeeld smartphone spelen. Dit cross-play is pas met Fortnite groot geworden. Dat is één van de weinige games waarbij spelers op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch het tegen elkaar kunnen opnemen. De koppeling tussen de Xbox One, Switch en smartphones is al vaker gemaakt. En als het aan Microsoft ligt, wordt dat alleen maar gewoner. Het bedrijf werkt aan een developer tool die het mogelijk maakt om Xbox Live services te koppelen aan die van de Switch, iOS en Android-devices.

Xbox Live koppeling met de Switch en meer

Tijdens de Game Developers Conference, een evenement dat bedoeld is voor ontwikkelaars van games, gaat Microsoft een sessie houden. Tijdens die sessie willen zij uitleggen wat de cross-platform developer kit die zij hebben precies kan doen. Zoals het naar uitziet, is het via deze tool mogelijk om een game op je Xbox One te spelen en vervolgens verder gaan op een ander platform wanneer je op reis bent.

Xbox One X

Op die andere platformen heb je dan nog altijd toegang tot de elementen die je in de Xbox-versie hebt. Naast het meenemen van je voortgang, zou je op je het andere platform ook achievements kunnen vrijspelen, communiceren met clubs en vrienden.

Verwacht echter niet dat er eind dit jaar gelijk allemaal games zijn die dit ondersteunen. De presentatie op de Game Developers Conference zou een eerste aanzet moeten zijn en de kans is groot dat het nog een tijdje gaat duren voordat de tool daadwerkelijk helemaal af is. Toch is het goed om te zien dat Microsoft op dit gebied het voortouw neemt. Zij vinden het belangrijk dat je straks met je games altijd en overal kunt losgaan. Het liefst natuurlijk op hun platform, maar als je het dan op een ander platform doet, dan hopen ze dat ze via een koppeling alsnog een graantje kunnen meepikken.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Live koppelt straks spelers tussen Android, iOS en Switch
Sluiten