Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 okt 2019

Xbox One testers kunnen games nu naar Android-devices streamen

Op de PlayStation 4 is het al een tijdje mogelijk om je games naar een smartphone of tablet te streamen. Op de Xbox One gaat dat ook komen. Momenteel kunnen Xbox One testers die behoren tot het Xbox Insider gebruik maken van de nieuwe feature.

Dat liet Microsoft op zijn eigen blog weten. Uiteindelijk moet de optie Console Streaming voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Op die manier moet het mogelijk zijn om je Xbox One-games te streamen naar een apparaat dat op Android draait.

Xbox One-games spelen op je smartphone

Het Console Streaming-model is een voorloper op Project xCloud. Met dat laatste moet je vanuit de cloud games naar je apparaat kunnen streamen en op die manier onafhankelijk van een spelcomputer los kunnen gaan. Voor Console Streaming heb je echter nog een Xbox One nodig waar de game op staat geïnstalleerd welke je wilt gaan spelen. Daarbij maakt het niet uit welke game je wilt gaan spelen. Elke game die voor de Xbox 360 en Xbox One beschikbaar is en op je spelcomputer staat, kan worden gestreamd.

Gears 5 op je Samsung Galaxy?

Daarmee is het vergelijkbaar met Remote Play dat al sinds de lancering voor de PlayStation 4 beschikbaar is. Destijds was het voornamelijk geschikt om via je PlayStation Vita je PS4-games te spelen. Inmiddels is Remote Play voor zo’n beetje elk apparaat beschikbaar. Zo speel ik zelf regelmatig op mijn iPad via Remote Play omdat mijn vrouw televisie kijkt.

Console Streaming is nu dus beschikbaar voor de Xbox Insiders, mits deze zich bevinden in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Het is overigens wel de bedoeling dat het uiteindelijk wereldwijd beschikbaar komt. Of het later ook beschikbaar gaat worden gesteld voor iOS-apparaten, dat is nog niet bekend. Ook is het belangrijk dat je een degelijke verbinding hebt. Zo moet je NAT type open of moderate zijn en moet je minimaal een upload bandwith van 4,75 Mbps halen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox One testers kunnen games nu naar Android-devices streamen
Sluiten