Speel volgende maand Xbox One-games op je Android apparaat

Vorig jaar maakte de wereld kennis met Project xCloud. Het was een project die het mogelijk maakte om Xbox One-games te streamen naar een smartphone. En volgende maand is de service voor iedereen beschikaar.

Daarmee komt er dus een einde aan Project xCloud. De nieuwe service om Xbox One-games te streamen naar je Android-smartphone wordt onderdeel van de Xbox Game Pass Ultimate. Als je daar dus een abonnement op hebt, dan kun je gratis gebruik maken van de nieuwe service.

Speel Xbox One-games op je smartphone

De datum waarop Xbox Game Pass Ultimate de mogelijkheid krijgt om Xbox One-games te streamen naar je Android-smartphone is 15 september. De service komt dan in 22 verschillende landen uit. En het goede nieuws? Nederland is één van die landen en dus kun je zodoende los gaan. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van je Android-smartphone, kun je ook los met een tablet die op Android draait. En je kunt aan de slag met alle games die via de Xbox Game Pass beschikbaar worden gesteld.

Xbox Game Pass Xbox One
Overal je games spelen (Afbeelding: Microsoft)

In de bibliotheek van de Xbox Game Pass voor de Xbox One vind je momenteel alle exclusieve games die door Microsoft Game Studios beschikbaar zijn gesteld. Denk daarbij aan titels als Gears 5, Halo: The Master Chief Collection, Sea of Thieves en Forza Horizon 4. Maar er zijn ook diverse games van andere uitgevers beschikbaar. Yakuza Kiwami 2, Destiny 2, Soul Calibur VI en Fallout 76. En ook de toekomstige nieuwe games vanuit Microsoft zullen gelijk verschijnen op de Xbox Game Pass. En daar heb je dus geen spelcomputer voor nodig.

Accessoires zijn wel handig

Het is volgens mij mogelijk om de Xbox One-games via de Xbox Game Pass Ultimate te spelen op het touchscreen van je smartphone. Maar het is wellicht handiger om gebruik te maken van controllers en accessoires. Microsoft laat weten dat er verschillende accessoires beschikbaar worden gesteld, zoals je in deze blogpost kunt lezen. Wil je lezen over onze eerste ervaringen? Lees dan hier onze hands-on.

Reageer op artikel:
Speel volgende maand Xbox One-games op je Android apparaat
Sluiten