Speel je Xbox One-games op elk device met Project xCloud

De Xbox One is een fijne spelcomputer met een groot aantal voordelen. Met name de Xbox One X is een krachtig device, die er voor zorgt dat games er net wat beter uitzien, terwijl je tegelijkertijd gebruik kunt maken van een 4K-televisie met HDR en het geluid via een Dolby Atmos-setup naar buiten knalt. Maar wat als je een groot gedeelte van de dag in de trein zit? Of thuis te maken hebt met een partner die televisie wilt kijken? Dan kun je nu fluiten naar je game. Maar binnenkort is dat verleden tijd. Microsoft heeft namelijk Project xCloud onthuld, dat het mogelijk maakt om Xbox One-games naar elk device dat je hebt te streamen.

Stream je games met Project xCloud

En in tegenstelling tot zoiets als Remote Play van de PlayStation 4, kun je dit doen zonder dat je in de buurt bent van een Xbox One. Als het aan Microsoft ligt, hoef je straks geen eens meer een Xbox One te hebben om de games te spelen. Wel benadrukken ze dat de console altijd de beste ervaring zal blijven, maar dat je je daar niet langer door hoeft te beperken.

Het idee is dat je straks games streamt via WiFi of een 5G-netwerk, als dat wordt uitgerold. Daarbij kun je op een tablet of smartphone gebruik maken van touchdevices, maar het zal ook mogelijk zijn om een controller te gebruiken en die via bluetooth te verbinden. Via speciale technieken, die het niveau van streamen naar een hoger niveau zou moeten tillen, zou je games kunnen gaan beleven zonder dat je met vertraging hebt te maken.

Project xCloud

Het klinkt heel erg tof, maar er zijn natuurlijk nog veel vragen. Ten eerste: wat gaat het kosten? Daarnaast: kun je de games via de stream spelen als je de games puur fysiek hebt gekocht en dus niet aan jouw account zijn gekoppeld? Moet je het dan los nog een keer gaan kopen? En natuurlijk tot slot: wanneer kunnen we los gaan met Project xCloud? Vragen waar Microsoft de aankomende maanden langzaam maar zeker antwoord op gaat geven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze speciale gamingpagina hier.

Reageer op artikel:
Speel je Xbox One-games op elk device met Project xCloud
Sluiten