Speel je Xbox One-games nu sneller dankzij FastStart

Tijdens de afgelopen E3 heeft uitgever Microsoft heel wat nieuwe games aangekondigd. Ook liet het bedrijf toen weten te komen met FastStart, een functie die het mogelijk maakt om je Xbox One-games sneller te spelen wanneer je ze downloadt. Deze functie is nu via de laatste update beschikbaar gemaakt.

Speel je games sneller dankzij FastStart

FastStart is een functie die vooral handig is voor hen die graag games digitaal aanschaft en downloadt. En dan gaat het over een paar geselecteerde games. Dus niet alle titels, helaas. Met name games die je via de Xbox Game Pass in huis haalt (dat is zeg maar de Netflix-service van Microsoft wanneer het op games aankomt) maken gebruik van FastStart.

Faststart

Via de functie kun je nu games alvast gaan spelen terwijl ze nog maar voor een klein gedeelte gedownload zijn. Dat betekent dat je dus niet eerste de game 100 procent op de harde schijf hoeft heb te staan terwijl je hem binnenhaalt. Volgens Microsoft kun je nu een game twee keer zo snel gaan spelen. Als een download je een uur zou kosten, dan zou je nu na een half uur al los kunnen gaan.

Het grote voordeel hiervan is dat je nu op een zondagmorgen lekker spontaan een game via Xbox Game Pass kunt selecteren. Waar je dan eerst een paar uur moest wachten, dan kun je nu na een stevig ontbijt en een lange douche sessie beginnen met de game die je geselecteerd hebt.

Zo kun je nu dus snel aan de slag gaan met games als Fallout 4, Sea of Thieves en Elder Scrolls Online die onderdeel zijn van de Xbox Game Pass. Wil je meer weten over wat de Xbox Game Pass precies is? Lees dan dit artikel. Wil je meer lezen over gaming in het algemeen? Dan hebben we deze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Speel je Xbox One-games nu sneller dankzij FastStart
Sluiten