Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox One games zijn vanaf nu eindelijk te spelen op iPhone en iPad

De Xbox One is niet de meest populaire spelcomputer, maar heeft toch genoeg toffe games. En mocht je gebruik maken van een iPhone of iPad, dan is het vanaf nu mogelijk om games van de spelcomputer op je iOS-apparaat af te spelen.

We hebben het dan niet over het streamen van de Xbox Game Pass. Dat is iets dat voorlopig exclusief blijft voor Android-apparaten. Maar wanneer je thuis bent, dan is het wel mogelijk om je games op een iPhone of iPad te spelen.

Xbox One games op je iPhone en iPad

De Xbox One games op je iPhone en iPad kunnen via de nieuwe Xbox-app afgespeeld worden. Het werkt dan via Remote Play, iets dat we al langer kennen van de PlayStation 4. Daarmee is het mogelijk om je game van de Xbox One te streamen naar je iOS-apparaat. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je in een huishouden met anderen woont en de televisie gekaapt wordt door iemand anders. Via de app is het dan mogelijk om alsnog te gamen. Daarbij is het nodig om je apparaat te hebben draaien op iOS 12 of hoger, maar dat lijkt ons niet helemaal een probleem te zijn. Hieronder een oude tweet van een journalist van The Verge die al toegang had tot de beta en laat zien hoe het werkt.

Om gebruik te maken van Remote Play op je Xbox One is het zaak dat je de spelcomputer koppelt aan je iPhone of iPad. Als je dat gedaan hebt, dan is het mogelijk om verbinding er mee te maken en kun je je game naar je iOS-apparaat streamen. Een Xbox One-controller verbind je dan via Bluetooth. Daarbij is het het meest handig om gebruik te maken van Wi-Fi, maar het is straks met de iPhone 12 ook mogelijk om via 5G verbinding te maken. Met een goede verbinding is het overigens niet nodig om in dezelfde kamer te zitten. Afgelopen herfstvakantie heb ik vanuit Center Parks met een hotspot op mijn iPad bijvoorbeeld op mijn PlayStation 4 gespeeld. Ik verwacht dat het bij de Xbox ook zou kan gaan werken.

Tijd voor de volgende stap

Hoewel dit een fijne toevoeging is, hopen we nog altijd dat Xbox Game Pass op één of andere manier naar de iPhone en iPad brengt. Op die manier kun je Xbox One-games spelen zonder dat je daadwerkelijk de spelcomputer nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox One games zijn vanaf nu eindelijk te spelen op iPhone en iPad
Sluiten