Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox One-games zijn niet veel mooier op de Xbox Series S

Dit najaar brengt Microsoft de opvolger op de Xbox One op de markt. Het premium model is daarbij de Xbox Series X, maar voor een prijs van 299 euro kun je ook aan de slag met de Xbox Series S. Maar die spelcomputer kent wel wat beperkingen om rekening mee te houden.

De belangrijkste is dat de Xbox Series S geen discdrive heeft. Daardoor is het alleen maar mogelijk om games digitaal af te spelen. Dat is geen probleem wanneer je gebruik maakt van de Xbox Game Pass. Maar wanneer je oude Xbox One-games er mooier uit wil laten zien, dan is het wellicht niet de beste keuze.

Xbox Series S kent wat beperkingen

Bij de Xbox Series X moet de kracht van de spelcomputer voor zorgen dat games beter gaan lopen. Dan zou het kunnen gaan om het schalen van de game naar een 4K-resolutie of het gebruik maken van de mogelijkheid om het in 120 frames per seconden te laten draaien. Bij de Xbox Series S ga je die boost niet krijgen. Deze spelcomputer laat games afspelen in een 1440p-resolutie met 60 fps. Wanneer het dan om Xbox One-games gaat, dan krijg je de Xbox One S-versie van die game op je beeld. Daardoor ziet de ‘oude’ game er nog altijd netjes uit, maar profiteer je niet van de echte kracht. Wel zul je dankzij de snelle harde schijf profiteren van snellere laadtijden.

Xbox Series S spelcomputer black friday
Xbox Series S (Afbeelding: Microsoft)

Tegelijkertijd is het ook maar de vraag in hoeverre je met de Xbox Series S de behoefte hebt om games van de Xbox One te gaan spelen. Je koopt immers een spelcomputer als deze omdat je de nieuwste games wil gaan beleven. Niet zozeer om de games van vorig jaar of dat jaar daarvoor te spelen. En als je dat wilt, dan kan dat natuurlijk nog steeds. Het enige is dat je dan niet profiteert van de mogelijkheden die de Xbox Series X wel met zich mee brengt. Op die manier blijft een next-gen spelcomputer voor 299 euro gewoon een goede deal.

Binnenkort pre-orderen

Wil je de nieuwe spelcomputer op tijd in huis hebben? Dan kun je hem vanaf 22 september pre-orderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox One-games zijn niet veel mooier op de Xbox Series S
Sluiten