Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 13 jun 2018

Eerste details opvolgers Xbox One gelekt

De volgende generatie van de Xbox, de opvolger van de Xbox One dus, komt wellicht al in 2020 uit. Dat beweert journalist Brad Sams.

Scarlett: opvolgers van de Xbox One

Scarlett is de codenaam van de onaangekondigde console, als we de geruchten moeten geloven. Sams baseert zich op een naar eigen zeggen betrouwbare bron. Bovendien kreeg hij inzage in documenten met verschillende onaangekondigde Microsoft-producten die in de komende twee jaar uit gaan komen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Helaas is de journalist niet al te specifiek over de producten. Wel valt het op dat Sams beweert dat Scarlett niet een individuele console. Volgens hem gaat het om een familie aan hardware. Het lijkt er dus sterk op dat we meerdere hardware-releases kunnen verwachten.

Xbox One X
De Xbox One X Bron: Microsoft

De journalist speculeert bovendien dat de consoles ook games van de Xbox One kunnen draaien. Consumenten hoeven dus niet hun schuifjes weg te gooien. Bovendien gaat Microsoft’s aangekondigde game-streamingdienst een grote rol spelen in de komende generatie Xbox consoles.

Let wel: dit zijn allemaal geruchten. Blijf dit soort nieuwtjes dan ook met een flinke korrel zout nemen. Microsoft ontkent noch bevestigt het nieuws: “Onze hardware teams zijn bezig met de toekomst van Xbox consoles en zullen opnieuw de lat hoger leggen voor console-gaming. Dit is een traject en we hebben op dit moment niks om verder te delen.”

Tijdens de gamingconferentie E3 noemde President of Gaming Phil Spencer al dat het bedrijf bezig is met nieuwe consoles. Dat is dus geen bijzonder nieuws, en bovendien is het volstrekt logisch dat de hardware al in ontwikkeling is.

Het interessante aan Microsoft’s plannen is dat het streamen van games een grote rol gaat spelen. Het bedrijf werkt aan een streamingdienst die ervoor moet gaan zorgen dat je op elk apparaat console-games kunt gaan spelen. We zijn zeer benieuwd! De Xbox One stamt overigens ondertussen alweer uit 2013. November 2017 kwam de extra krachtige Xbox One X uit.

?Lees ook: Sony brengt slecht nieuws Playstation 5

Thurott

Reageer op artikel:
Eerste details opvolgers Xbox One gelekt
Sluiten