Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf redenen om de Xbox One X (niet) te kopen

De nieuwste spelcomputer die je vandaag in huis kunt halen is de Xbox One X. Met veel bombarie werd de nieuwe spelcomputer zo’n twee jaar geleden aangekondigd. De Xbox One X zou de krachtigste spelcomputer ooit worden en zou er toe in staat zijn om games met mooiere plaatjes op het beeldscherm te toveren. Vorig jaar kwam hij uit en nu hebben we een vijftal redenen om de Xbox One X (niet) te kopen.

Games zien er daadwerkelijk beter uit op de Xbox One X

De games die je op de Xbox One X speelt, zien er daadwerkelijk beter uit. Zeker wanneer je de spelcomputer aansluit op een 4K scherm met HDR en games speelt die echt geoptimaliseerd zijn voor de Xbox One X, dan zien je duidelijk verschil. Dus als graphics voor je belangrijk zijn en je geen zin hebt om games op een pc te spelen, dan is de Xbox One X de meest interessante console om in huis te halen.

Crackdown 3

Je bent futureproof

Het is nu ruim vier jaar geleden dat de Xbox One en de PlayStation 4 op de markt zijn uitgebracht. Het zou zomaar kunnen dat er in 2019 een nieuwe generatie consoles wordt aangekondigd of zelfs al wordt uitgebracht. Toch verwachten we dat nog even niet.

Door de komst van de PlayStation 4 Pro en de Xbox One X hebben ontwikkelaars de mogelijkheid gekregen om meer uit consoles te halen. Bovendien willen Sony en Microsoft voorlopig nog met deze generatie consoles doorgaan.

Er zijn er inmiddels wereldwijd meer dan honderd miljoen van deze consoles verkocht, waardoor de kans groot is dat er ook meer games woden verkocht. Dus voorlopig hoef je nog geen nieuwe consoles verwachten en is de Xbox One X dus een handige investering.

Xbox One X

Accountsharing met vrienden

Eén van de handige tools die de Xbox One heeft, is accountsharing. Dit kun je instellen op je console en maakt het mogelijk om jouw account te combineren met een account van een vriend. Als jij een game digitaal koopt, kan een vriend die game ook gratis downloaden en andersom. Als je het een beetje handig afspreekt, dan kun je er voor kiezen om een nieuwe game met zijn tweeën te kopen en dan betaal je dus de helft.

Interessante exclusieve games

Tot slot kent de Xbox One (X) een aantal interessante exclusieve games. Vorig jaar verscheen bijvoorbeeld het geweldige Cuphead en heb je met Forza Motorsport 7 een topracer die bovendien gebruik maakt van de mogelijkheden die de Xbox One X biedt. Maar ook games als Gears of War 4, Halo Wars 2 en Halo 5 zijn games die de moeite waard zijn als je nog niet eerder een Xbox One in huis hebt gehaald.

Forza Motorsport 7 Xbox Series X

Voor de prijs kun je ook een PS4 en Switch kopen

De Xbox One X heeft wel één groot nadeel; met een adviesprijs van 499 euro is het een verdomd dure spelcomputer. Voor dezelfde prijs kun je bijna een PlayStation 4 en een Nintendo Switch te kopen. Oké, dat is samen 579 euro, maar met een beetje goede deal krijg je dan wel een game bij je PlayStation 4.

499 euro voor een console is een flinke investering, en is eigenlijk alleen interessant als je ook een hele dikke televisie in huis hebt staan.

Xbox One X

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige gamingoverzicht hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf redenen om de Xbox One X (niet) te kopen
Sluiten