Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jun 2017

De Xbox One X is de nieuwe spelcomputer van Microsoft

Microsoft heeft tijdens een spectaculaire E3-presentatie de Xbox One X onthuld. Wat maakt deze nieuwe spelcomputer zo speciaal?

Xbox One X onthuld

Een jaar geleden werd tijdens de E3 in Los Angeles door Microsoft aangegeven dat zij werken aan een nieuwe spelcomputer, de Project Scorpio. En afgelopen nacht is die console eindelijk onthuld en wordt de definitieve naam de Xbox One X. Het betreft een Xbox One, waar je al je Xbox One-games op kunt spelen, maar dan krachtiger dan de huidige Xbox One S.

Xbox One X

De nieuwe spelcomputer komt op 7 november uit en gaat bij de release 499 euro kosten. Dat is 200 euro meer dan wat de Xbox One S nu gemiddeld kost en een flinke investering voor een spelcomputer die al een jaar of vier op de markt is. De verwachting is dat we over een jaar of drie al de echte opvolger gaan zien. Dus waarom zou je in november 499 euro voor de Xbox One X moeten uitgeven?

Het antwoord moet je vinden in je gamingsetup. Net als bij de Xbox One S en de PlayStation 4 Pro ga je voordeel hebben van de extra kracht (Microsoft noemt hem 40 procent krachtiger dan de krachtigste console op de markt) als je een 4K-scherm hebt staan.

Xbox One games

De nieuwe console gebruikt de extra kracht om games er nog mooier uit te laten zien, helemaal in combinatie met de High Dynamic Range-ondersteuning van je console. Heb je nog een ‘oude’ 1080p-tv staan, dan zul je alsnog moeten merken dat games soepeler draaien en er meer detail in de wereld van diverse games te zien is. Echter raden wij dan zo’n investering niet snel aan.

Wanneer de console uitkomt, dan zijn er een aantal ‘oude’ games, zoals Final Fantasy XV, Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Resident Evil 7 die een update krijgen en zo gebruik maken van de mogelijkheden die de Xbox One X biedt. Nieuwe games zoals Crackdown 3 en Anthem zijn titels die gelijk gaan profiteren van de nieuwe kracht. Van de laatstgenoemde game hebben we hierboven nog een trailer.

Meer lezen over de E3? Check dan hier de games die EA heeft aangekondigd, of lees meer over de grote comeback van Assassins Creed.

Reageer op artikel:
De Xbox One X is de nieuwe spelcomputer van Microsoft
Sluiten