Jelle van Es
Jelle van Es Tech 21 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

De Xbox One X is vanaf nu te pre-orderen

Eind dit jaar krijgen we een nieuwe spelcomputer op de markt: de Xbox One X. Hoewel het geen nieuwe console is zoals destijds bij de lanceringen van de PlayStation 4 en Xbox One, denkt Microsoft dat dit de ideale console is voor de gamers die het belangrijk vinden dat hun games zo goed mogelijk draaien.

Xbox One X

En deze Xbox One X is vanaf nu te bestellen. Nu is dat op zich niet super spannend, maar het verleden heeft ons geleerd dat de vraag soms groter kan zijn dan het aanbod. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Nintendo Switch, die na een half jaar nog steeds niet goed beschikbaar is in de winkel.

Xbox One X

Het gaat in dit geval om de Project Scorpio-edition. De Xbox One X is tot aan zijn onthulling op de E3 dit jaar in Los Angeles bekend geweest onder de naam Project Scorpio. Met deze editie wil Microsoft de zogenaamde Early Adaptors iets geven waarin zij herinnerd worden aan het trouwe volgen van het project. Zowel op de console als op de controller vind je dan ook de tekst Project Scorpio, zodat iedereen weet dat jij één van de eerste was die de console in huis heeft gehaald. Ook krijg je een verticale stand geleverd, waardoor je console mooi rechtop kan staan.

Xbox One X vooral interessant met een 4K-televisie

De Xbox One X is vooral interessant voor hen die in het bezit zijn van een 4K-televisie. Microsoft belooft een groot aantal games op die resolutie te laten draaien. Daarnaast bezit de spelcomputer over meer kracht, waardoor games een betere framerate moeten hebben en omgevingen er gedetailleerder uit moeten komen te zien. Daar zit wel een prijskaartje aan. De Xbox One X gaat voor 499 euro over de toonbank. Dan heb je wel een console met een opslagruimte van 1 TB. In dit handige artikel zetten we de verschillen tussen de Xbox One X en Xbox One S uiteen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Xbox One X is vanaf nu te pre-orderen
Sluiten