Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 19/06/2019

Xbox Scarlett versus PlayStation 5: is de strijd nu al gestreden?

Tijdens E3 2019, dat vorige week plaatsvond, zagen we producenten en fabrikanten hun nieuwste hardware en games presenteren. Maar als een partij die hele beurs heeft weten te domineren, dan is het Microsoft wel. De producent kondigde de Xbox Scarlett aan en lijkt met een keiharde tegenhanger te komen van de PlayStation 5. Is de strijd al gestreden?

Xbox Scarlett versus PlayStation 5: strijd gestreden?

De strijd tussen Xbox en PlayStation is al tientallen jaren gaande, maar blijft interessant. Waar het uiteraard ten alle tijden gaat om een gevecht om de consument, is het qua technische perspectief ook bijzonder interessant om te zien. Consoles worden steeds krachtiger, hebben steeds meer te bieden en worden steeds completer. Maar de grote vraag blijft: welke consoles heeft de allerbeste games en wint de strijd? Als we een aantal nieuwe geruchten en stukken informatie mogen geloven, is dat allang bepaald.

In tegenstelling tot de Xbox Scarlett is de PlayStation 5 op dit moment nog steeds een groot mysterie. Uiteraard heeft Sony wel degelijk wat details en specificatie naar buiten gebracht, maar er zijn ook nog bepaalde elementen die op dit moment nog in het duister tasten. Zo weten we bijvoorbeeld niet over de releasedatum van de nieuwe console. Maar als we game-journalisten Andrew Reiner en Colin Moriarty, twee grote namen uit de industrie, mogen geloven is de PlayStation 5 wel degelijk krachtiger dan de Xbox Scarlett. Volgens de twee is de strijd wat dat betreft al gestreden.

De twee baseren dat op de informatie die ze uit een gesprek met ontwikkelaars van de PlayStation 5 devkit en die van de Project Scarlett devkit halen. Een devkit is een speciaal prototype van een console, waarmee ontwikkelaars alvast kunnen beginnen met het ontwikkelen van games. De informatie over welke console het krachtigst is, is afkomstig van partijen die games voor beide consoles produceren. Zij zijn op dit moment dus de enige die daadwerkelijk de twee met elkaar kunnen vergelijken. En wat dat betreft komt de PlayStation 5 als grote winnaar uit de strijd.

Project scarlett versus PlayStation 5

Maar tot de PlayStation 5 officieel is aangekondigd moeten we mededelen dat dit nieuws wel met een korreltje zout genomen moet worden.

Reageer op artikel:
Xbox Scarlett versus PlayStation 5: is de strijd nu al gestreden?
Sluiten