Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series S specs onthuld: speelt geen discs af

Eerder op deze dag werd het bestaan van de Xbox Series S verder uitgelekt. Dat was waarschijnlijk iets eerder dan dat Microsoft gewild had, maar nu is de spelcomputer officieel uit de doeken gedaan.

En bij die onthullingsvideo, die ook weer iets eerder verscheen dan waarschijnlijk de bedoeling was, komen wat interessante specificaties tegen. Zo is de Xbox Series S een spelcomputer die geen discdrive heeft.

Xbox Series S enkel voor digitale games

Daarmee is de Xbox Series S een spelcomputer waarbij je enkel je games digitaal kunt aanschaffen. Ideaal dus wanneer je hem aanschaft in combinatie met de Xbox Game Pass. Daarmee krijg je sowieso toegang tot alle games die Microsoft zelf vanaf dag één uitgeeft. Perfect dus als je de spelcomputer puur wilt hebben om de exclusieve games op te spelen. Bekijk hieronder de tweet waarin de nieuwe video wordt getoond.

Daarnaast is het op zo dat de Xbox Series S niet dezelfde kracht heeft als de Xbox Series X. Games worden opgeschaald naar een 4K-resolutie. Dat gebeurt ook momenteel met de Xbox One S. Als je kijkt naar de resolutie zelf, dan staat deze op 1440p. Daarop kun je dan games met een framerate van maximaal 120 fps spelen. Verder maakt de spelcomputer gebruik van DirectX Raytracing, variabele Rate Shading en variabele Refresh Rate.

Kleine harde schijf

De Xbox Series S is dus een spelcomputer waarbij je games digitaal moet binnenhalen. Dan is het wel wat vervelend dat de spelcomputer is uitgerust met een hardeschijf van slechts 512 GB. Daar kun je dus waarschijnlijk een game of zes op zetten samen met de ruimte die voor de spelcomputer zelf wordt ingenomen. Wel kun je games snel inladen en zijn laadtijden binnen games kort. De spelcomputer gaat 299 dollar kosten. Hoeveel hij in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Op 10 november komt hij waarschijnlijk uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xbox Series S specs onthuld: speelt geen discs af
Sluiten