Xbox Series S gaat het kleinere en goedkopere broertje van de X worden

In de wereld van games lukt het grote bedrijven vaak niet om lang de kaken op elkaar te houden. Zo zijn er al heel wat geruchten geweest rondom de Xbox Series S. En nu lijkt het er op dat de bom echt is gebarsten.

De Xbox Series S zou volgens de geruchten een goedkopere variant zijn op de Xbox Series X. Een beetje vergelijkbaar met wat de Xbox One S nu is voor de Xbox.

Xbox Series S onthuld

Waarschijnlijk was het de bedoeling dat de Xbox Series S op een later moment aangekondigd zou gaan worden. Maar na de verschillende lekken hebben we nu op Twitter iemand die gewoon een filmpje heeft van wat de nieuwe spelcomputer moet gaan worden. Het als bij de One S gaat het hier om een witte variant. Eentje die bovendien een stuk kleiner is dan wat de Series X gaat zijn. Dus als je niet veel ruimte in je huis hebt, dan is dit wel fijn. Bekijk de gelekte video van de Xbox Series S hieronder.

Het is de bedoeling dat de Xbox Series S tegelijkertijd wordt gelanceerd met de Xbox Series X. Van die spelcomputer wisten we eerder vandaag al te melden dat dat op 10 november gaat plaatsvinden, wat een stuk vroeger is dan dat we van te voren hadden verwacht. Daarnaast is duidelijk geworden dat de prijs van deze kleinere spelcomputer zeer vriendelijk is. Voor 299 dollar zou je hem straks in huis kunnen halen, wat 200 dollar minder is dan wat de Series X gaat kosten. Op die manier heb je next-gen dus redelijk makkelijk in huis.

Vraagtekens rondom de kracht

Toch is het maar de vraag hoe interessant de Xbox Series S gaat worden. Naar verluid zou de nieuwe spelcomputer over ongeveer dezelfde kracht als de Xbox One X, met als voordeel dat je verzekerd bent dat je de nieuwe games kunt blijven spelen. Daarnaast zijn er mensen die stellen dat deze goedkopere versie slechts een resolutie van 1080p aankan. Hopelijk wordt dat snel duidelijk.

Reageer op artikel:
Xbox Series S gaat het kleinere en goedkopere broertje van de X worden
Sluiten