Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series S wordt de goedkopere next-gen Xbox

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de Xbox Series X en de PlayStation 5. Van die laatste weten we dat deze een digitale-versie krijgt, die waarschijnlijk goedkoper wordt. En met een nieuw lek lijkt een goedkopere Xbox Series S er ook aan te komen.

Er is al lange sprake over zoiets als de Xbox Series S, een goedkopere variant op de Xbox Series X. En nu is er een foto uitgelekt van een controller, die in de beschrijving laat zien dat deze geschikt is om op de twee nieuwe next-gen Xbox-spelcomputers te werken.

De Xbox Series S komt er aan

Officieel is de Xbox Series X dus nog niet aangekondigd, maar wanneer het zo overduidelijk wordt gemeld op de verpakking van een officiële Xbox-controller, lijkt dat slechts een kwestie van tijd te zijn. Hieronder de tweet van The Verge.

Wat de Xbox Series S precies gaat brengen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Momenteel hebben we bij de Xbox One-lijn ook een S en een X. Daarbij is de Xbox One X de krachtigste spelcomputer en draait alles op een 4K-resolutie. De One S zorgt er enkel voor dat de beelden opgeschaald worden naar 4K. De Series S zou wat mij betreft twee kanten op kunnen gaan. Ten eerste kan het een spelcomputer worden die net als bij de PlayStation 5 een digitale versie is, dus zonder disc-drive. Dit zou goed passen bij de Microsoft-filosofie van de Xbox Game Pass. Maar het zou ook kunnen dat de Series S slechts gebruik maakt van een Full HD-resolutie. Want als je geen 4K-tv hebt, hoef je ook geen 4K-resolutie en is iets minder krachtige hardware op dat vlak al meer dan genoeg.

Kwestie van tijd

Nu de Xbox Series S op deze manier op straat ligt, lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn voordat de nieuwe spelcomputer wordt onthuld. Hopelijk snel meer daarover. Tot die tijd kun je in ons archief alles lezen over gaming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Series S wordt de goedkopere next-gen Xbox
Sluiten