Xbox Series X bestellen wordt gelukkig geen nachtwerk

Het pre-orderen van een PlayStation 5 bleek gisteren een flinke uitdaging te zijn. Vanuit het niets verschenen diverse webshops met hun pre-orders. Deze waren vervolgens binnen een paar minuten uitverkocht. Bij de Xbox Series X lijkt het er op dat men wat meer duidelijkheid geeft.

Zo is al een tijdje geleden duidelijk geworden dat de Xbox Series X op 22 september de pre-order kan worden geplaatst. Maar wanneer je dat precies kunt doen, dat was nog even de vraag. Gelukkig geeft Microsoft nu antwoord.

Geen nachtwerk voor de Xbox Series X

Als je bang was om tot 12 uur in de nacht op te moeten blijven voor de Xbox Series X-pre-order, dan hebben we goed nieuws: dat is niet het geval. Microsoft heeft bepaald dat de pre-orders vanaf 9 uur in de ochtend kunnen worden geplaatst. Dat heeft het bedrijf laten weten op hun eigen website. In het bericht worden voor verschillende landen duidelijk gemaakt bij welke retailers je de nieuwe spelcomputer kunt kopen. Nederland lijkt daarbij onder het lijstje Europa te vallen, waardoor er niet heel veel duidelijkheid is.

Xbox Series S Xbox Series X
Xbox Series S en X (Afbeelding: Microsoft)

De beste plek om de Xbox Series X straks te kopen lijkt Microsoft’s eigen store te zijn. Daar heeft men waarschijnlijk de grootste voorraad en heb je de grootste kans dat de website niet uit de lucht gaat omdat iedereen de website loopt te refreshen. En ja, dat is een optie, want op het moment van schrijven lijkt de Intertoys-website down te zijn. En laat dat bedrijf nu net laten weten dat je deze ochtend daar een PS5 kon pre-orderen. Een andere webshop die wordt genoemd en we in Nederland ook hebben is de Mediamarkt. De kans is echter groot dat je ook bij Amazon en Bol.com je slag kunt slaan.

Op 10 november komt hij uit

Wanneer het je dan is gelukt om op 22 september een pre-order voor de Xbox Series X te plaatsen, dan moet je daarna nog even tot 10 november wachten. Dan komt de nieuwe spelcomputer namelijk uit. Wil je meer lezen over de console? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Series X bestellen wordt gelukkig geen nachtwerk
Sluiten