Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet de Xbox Series X er in het echt uit (inclusief achterkant)

Tijdens de Game Awards, afgelopen december, kondigde uitgever Microsoft de Xbox Series X aan en weten we dus dat hij bestaat. Ook werd er gelijk een gelikte afbeelding van de nieuwe spelcomputer getoond.

Maar bij zo’n afbeelding is het vaak wel lastig om voor te stellen hoe deze er in het echt er uit ziet. Er zijn nu echter foto’s opgedoken van hoe de Xbox Series X er in het wild uitziet.

De Xbox Series X in het wild

De foto’s zijn opgedoken op Neogaf. Het zouden echte foto’s zijn, die vanuit meerdere bronnen al zijn bevestigd, maar het gaat zoals je op de beschrijving van de foto’s kunt lezen wel om een prototype. Of dat betekent dat het om een soort debug gaat, een speciale versie waarop ontwikkelaars kunnen testen hoe hun games het doen, dat is niet helemaal duidelijk.

Als we kijken naar de achterkant, dan zien we daar een aantal interessante elementen. Zo is er maar één HDMI-port te vinden op de Xbox Series X. Dat zou betekenen dat hij dus niet langer meer zou werken als een soort mediabox, zoals bij de Xbox One momenteel wel het geval is. Verder lijkt het er op dat de stroom van de spelcomputer echt in de console zelf zet en je dus niet nog een groot stroomblok er bij krijgt. Dat bespaard weer wat ruimte in je gamingsetup.

Verder zie je ook een langwerpige sleuf, wat lijkt op een grote SD-kaart ingang. Dat is echter een port die gebruikt wordt voor het meten van foutmeldingen en wordt waarschijnlijk niet in de uiteindelijke versie van de Xbox Series X getoond. Verder heb je op de achterkant twee USB-porten, een ethernetkabel ingang en een ingang voor een optische audio kabel. Aan de voorkant heb je een enkele USB-port, waardoor je dus in totaal drie UBS-porten hebt. Tot slot zijn de gaten aan de achterkant puur voor ventilatie.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo ziet de Xbox Series X er in het echt uit (inclusief achterkant)
Sluiten