Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series X komt op tijd, games zijn vraagtekens

Als je twijfelt of je dit jaar een nieuwe spelcomputer kunt kopen, dan hoeft dat niet. Volgens Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie, komt de Xbox Series X gewoon dit jaar uit.

Volgens hem zijn er geen problemen met de productie van de Xbox Series X wanneer het aankomt op de productie. Hij is echter iets minder zeker van zijn zaak wanneer het aankomt op de games die voor de spelcomputer moeten uitkomen.

Xbox Series X komt gewoon

Dit liet hij weten tegenover CNBC. In het interview stelde hij dat de Xbox Series X als spelcomputer gewoon op schema lag qua productie. Op die manier moet er in principe niks in de weg staan om hem later dit jaar op de markt te brengen. Iets minder zeker was hij over de games die er voor verschijnen.

Want waar de hardware productie vooral een geval is van productiewerk dat voor een groot gedeelte door robots wordt uitgevoerd, daar is het maken van een game andere koek. Volgens Spencer worden games gemaakt door grote teams die intensief samenwerken. En dat is in deze crisis nogal lastig. Verschillende games hebben daardoor al vertraging opgelopen, omdat de laatste stappen wat moeilijker gemaakt konden worden. En dat geldt dus helemaal voor games die eigenlijk gepland staan voor eind dit jaar. Natuurlijk, deze titels zijn waarschijnlijk al een tijd in ontwikkeling, maar deze maanden zijn daarbij cruciaal om de games op de juiste manier af te maken. Wanneer je te maken hebt met beperkingen vanwege de crisis, dan is het een stuk lastiger om games af te maken, ook al kun je veel vanuit thuis doen. En daarom zou het kunnen dat de Xbox Series X straks met een beperkt aantal games gelanceerd gaat worden.

Xbox Series X Assassin’s Creed Valhalla
Eén van de games die je moet kunnen spelen op de volgende Xbox (Afbeelding: Ubisoft)

Eén van de games die je kunt verwachten voor de Xbox Series X is overigens Assassin’s Creed Valhalla, die vorige week werd onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xbox Series X komt op tijd, games zijn vraagtekens
Sluiten