Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 16 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series X kan (bijna) alle Xbox-One games afspelen

Microsoft heeft vandaag meer details bekendgemaakt over de Xbox Series X. Het kan games van de Xbox-One moeiteloos afspelen, al kleeft er wel een maar aan.

Een nieuwe gameconsole betekent nieuwe games. Het grote nadeel is dat je de games van je vorige console niet kunt meenemen. Tenminste, dat zagen we bij vorige release zoals bijvoorbeeld de introductie van de PlayStation 4. Microsoft steekt daar nu een stokje voor. Zo kun je Xbox One-games gewoon op de Xbox Series X afspelen. Zo hoef je jouw oude spellen niet in doos op zolder te zetten.

Deze games kun je niet spelen op de Xbox Series X

Toch geldt het niet voor alle games. Spellen die Kinect gebruiken, kunnen niet worden afgespeeld op de Xbox Series X. Dat komt omdat de nieuwe console Kinect accessoires niet ondersteunt, laat het weten in een nieuwe blogpost. “Er is geen manier hoe we Kinect kunnen laten werken,” zegt Xbox-chef Phil Spancer tegen The Verge. Op de nieuwe Xbox zit namelijk geen Kinect-poort en Microsoft komt niet met een speciale usb-adapter die op de console aan te sluiten is.

Hoewel de graphics misschien wat minder zijn dan originele Xbox Series X-games, is het toch fijn om je oudere games te spelen. Zelfs sommige Xbox 360-spellen zullen het gewoon op de nieuwste console doen. Deze moeten dan wel backward compatible zijn. Toch betekent het niet dat daadwerkelijk elke game het gaat doen.

Sony doet hetzelfde

Sony gaat dezelfde kant uit als de Xbox Series X met de PlayStation 5. Ook daarop zal het mogelijk zijn om PlayStation 4-games te spelen. Dat geldt zowel voor fysieke als digitale exemplaren. Zoals eerdergenoemd was dit bij de PlayStation 4 eerder niet mogelijk.

Gratis update

Een aantal nieuwe games die binnenkort uitkomen hebben een ander voordeel. Zo kun je gratis upgraden van de huidige naar de nieuwe console. Als je een game koopt in de PlayStation Store of Microsoft store op de huidige generatie consoles, kun je wanneer je een Xbox Series X of een PlayStation 5 koopt een nieuwe versie krijgen die optimaal draait op die systemen. Zo heb je dus een nog beter lopende game zonder extra te hoeven betalen. Games die dit al bevestigd hebben zijn onder andere, FIFA 21, Marvel’s Avengers, Cyberpunk 2077 en Assassin’s Creed Valhalla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Series X kan (bijna) alle Xbox-One games afspelen
Sluiten