Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: zoveel gaat de Xbox Series X kosten (en dat is goed nieuws)

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de Xbox Series X en de PlayStation 5. Van beide spelcomputers hebben we inmiddels al gezien hoe ze qua ontwerp in elkaar zitten en wat voor games je er op kunt spelen.

Tegelijkertijd zijn er ook nog vraagtekens. Deze bestaan uit de vraag wanneer de Xbox Series X en de PlayStation 5 op de markt komen en hoeveel ze kosten. Voor die eerste spelcomputer lijken we nu het antwoord te hebben.

De Xbox Series X valt qua prijs mee

Vanaf de onthulling van de Xbox Series X werd duidelijk dat het een verdomd krachtige spelcomputer zou gaan worden. Op papier zou het de sterkste van de twee zijn en de PlayStation 5 dus achter zich houden. Dan verwacht je een hoge prijs. Maar dat valt mee. Volgens Windows Central gaat de nieuwe spelcomputer namelijk 499 dollar kosten. Dat is dezelfde prijs als waarvoor de Xbox One X een paar jaar geleden op de markt kwam, dus dat is een meevaller.

Xbox Series X specificaties
De kracht van de Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Daar komt nog bij dat we volgens dezelfde een datum hebben waarop de nieuwe spelcomputer uitkomt. Het zou gaan om 10 november. Dat is dus iets eerder dan verwacht. Zo gingen we er eerst vanuit dat de game op zijn vroegst eind november zou gaan verschijnen. Met deze datum komt hij uit voordat een game als Call of Duty Black Ops: Cold War. Deze staat namelijk gepland voor 13 november. Op die manier hoef je dus niet eerst de Xbox One-versie van die game te kopen en daarna te upgraden. Dat scheelt weer wat gedoe.

PlayStation 5 next?
Officieel heeft Microsoft deze prijs nog niet bekendgemaakt, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Overal op het internet staat deze info min of meer als een feit. Sony heeft altijd laten weten te wachten met het bekendmaken van de PlayStation 5 prijs nadat de Xbox Series X een prijs had. Wat dat betreft mag dat dus snel komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eindelijk: zoveel gaat de Xbox Series X kosten (en dat is goed nieuws)
Sluiten