Xbox Series X laadtijden zijn een stuk verbeterd

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de Xbox Series X en de PlayStation 5. Eén van de grote voordelen die deze nieuwe generatie spelcomputers met zich mee brengt, is dat de laadtijden een stuk verbeterd zijn.

De Xbox Series X is nu bij verschillende media terecht gekomen, die aan de slag zijn gegaan met de spelcomputer. Nieuwe games zijn er daarbij niet beschikbaar, maar men heeft wel gekeken naar wat de hardware te bieden heeft. En daarbij vallen de laadtijden in een positieve zin op.

Laadtijden op de Xbox Series X flink verbeterd

De Xbox Series X maakt gebruik van een snellere SSD-hardeschijf ten op zichte van de ietwat ouderwetse versie van de Xbox One. Dat moet er sowieso voor zorgen dat laadtijden verbeterd worden. Uiteindelijk zal dat voornamelijk gebruikt worden met de games die echt voor de Xbox Series X worden ontwikkeld. Maar omdat de spelcomputer de mogelijkheid heeft om alle Xbox One-games er op te spelen, kun je nu alvast zien wat voordeel je hebt met de oude games. En daarbij zien je dat de laadtijden echt een stuk beter zijn. Dit onderstaande overzicht is wat dat betreft een goed voorbeeld.

Met name de games die een echt lange laadtijd hebben, profiteren van de snellere harde schijf. Eigenlijk is het belachelijk dat je bij een game als Red Dead Redemption 2 meer dan twee minuten moet wachten voordat je er aan de slag mee kunt gaan. De halve minuut voor met de Xbox Series X is wat dat betreft een stuk fijner. Volgens The Verge profiteert een game als Destiny 2 ook van de snellere hardeschijf. Op de Xbox One duurt het meer dan een minuut voordat een planeet ingeladen is. Dat wordt nu iets minder dan een halve minuut. Zeker wanneer je van planeet naar planeet wilt reizen nadat je je opdrachten hebt afgemaakt, is dit een stuk fijner.

Goed nieuws

Door deze aanpassingen is het ook een stuk fijner om je spelcomputer volledig uit te zetten in plaats van hem in standby te houden. Wil je meer lezen over de Xbox Series X? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Series X laadtijden zijn een stuk verbeterd
Sluiten