Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 sep 2020

Xbox Series X: De launchgames op een rij

De kogel is gisteren door de kerk gegaan. De Xbox Series X en het kleinere broertje de Series S komen op 10 november uit. Op 22 september krijg je de mogelijkheid om ze daadwerkelijk te pre-orderen.

Maar dan is natuurlijk wel de vraag: welke Xbox Series X-games ga ik er op spelen? Van Halo Infinite werd eerder al bekendgemaakt dat hij werd uitgesteld, waardoor je geen grote exclusieve game hebt. Maar wat heb je dan wel? We zetten de belangrijkste games op een rij.

Xbox Series X launchtopper: Assassin’s Creed Valhalla

In het hele voortraject van de Xbox Series X is Assassin’s Creed Valhalla een belangrijke titel gebleken om de kracht van de spelcomputer te tonen. In de nieuwe game reis je af naar de tijd van de vikingen en beleef je daar grote avonturen. De game draait op 60 fps in een 4K-resolutie, wat er voor moet zorgen dat alles er goed uit ziet. De game zou oorspronkelijk op 17 november verschijnen, maar is nu naar voren gehaald om op 10 november binnengehaald te worden met de release van de nieuwe spelcomputer.

Scoor hem hier

Watch Dogs Legion

Assassin’s Creed Valhalla gaat niet de enige grote game van Ubisoft bij de lancering van de Xbox Series X zijn. Ook Watch Dogs Legion kun je gelijk spelen. Deze game komt eind oktober uit op de andere platformen en wanneer je hem op de Xbox One haalt, is het mogelijk hem gratis te upgraden. De game neemt je mee naar Londen, waar je het opneemt tegen een onderdrukkend regime. Daarbij heb je de mogelijkheid om elk personage in de game te rekruteren en mee te gaan spelen.

Scoor hem hier

DiRT 5

DiRT 5 is ook een game die oorspronkelijk gepland stond voor oktober, maar onlangs werd uitgesteld. De releasedatum staat nu op 6 november. Als je vier dagen wacht, is het mogelijk hem ook op de Xbox Series X te spelen. Het is een rallyracegame, maar dan wel één die meer draait om spektakel dan dat je heel strak moet navigeren tussen verschillende stages. Daarbij is er nu ook een uitgebreide carrièremodus met een verhaal.

Scoor hem hier

Gears Tactics

Eerder dit jaar verscheen Gears Tactics al op de pc en daar bleek het een schot in de roos te zijn. Het is zoals de naam al zegt een tactische game in de wereld van Gears of War. Qua verhaal neemt de game je mee naar het begin van de strijd, waarin je een aantal prachtige veldslagen probeert te voltooien.

Yakuza: Like a Dragon

Wellicht een vreemde eend in de bijt, maar wel interessant. Het is alleen nog even wachten hoe het met de releasedatum van deze game zit. Eerder werd duidelijk dat Yakuza: Like a Dragon zou uitkomen bij de release van de Xbox Series X, maar momenteel staat de game nog gepland voor 13 november. Wellicht dat hij ook een paar dagen naar voren wordt gehaald. De game verschijnt op verschillende current-gen platformen, maar de PlayStation 5-versie komt pas een tijd later uit, waardoor hij tijdelijk exclusief is voor next-gen.

Scoor hem hier

Tetris Effect: Connected

Tetris Effect kwam eerder al uit op de PlayStation 4, waarbij het met name de VR-versie was die indruk wist te maken. Met een uitgebreidere versie in de vorm van Tetris Effect: Connected komt de game uit bij de lancering van de Xbox Series X. Het is Tetris met een muzikale twist van de maker van Lumines. En dat werkt verdomd goed.

Andere games voor de Xbox Series X

Daarnaast kun je rondom de lancering van de Xbox Series X een hoop game verwachten. Op 13 november heb je bijvoorbeeld Call of Duty Black Ops: Cold War, die gaat draaien op 120 frames per seconden, waardoor alles nog soepeler moet gaan lopen. Daarnaast kun je op 19 november los met Cyberpunk 2077. Dat is dan wel de Xbox One-versie, maar wellicht dat je dan profiteert van snellere laadtijden. Wat dat betreft valt er dus genoeg te beleven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Series X: De launchgames op een rij
Sluiten