Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series X komt officieel eerder uit dan verwacht

Dit najaar kunnen we aan de slag met de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Maar wanneer beide spelcomputers verschijnen, dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Microsoft heeft nu een iets duidelijkere datum gegeven wanneer de Xbox Series X uitkomt. Tot nu toe wisten we dat hij tijdens de feestdagen van dit jaar zou verschijnen, maar nu hebben we een launchmaand te pakken.

Xbox Series X komt in november

De Xbox Series X wordt namelijk in november gelanceerd. Daarbij denk ik persoonlijk wel dat het pas de tweede of derde week van november wordt. Dit omdat verschillende games hebben laten weten in het voortraject dat ze op een bepaald moment uitkomen en vervolgens als launchgame worden vrijgegeven op de nieuwe spelcomputer van Microsoft. Een goed voorbeeld hiervan is Assassin’s Creed Valhalla. Deze game komt op 17 november uit en het lijkt me niet dat je straks de nieuwe spelcomputer kunt halen zonder dat een game als deze op de markt is.

Xbox Series X specificaties
De kracht van de Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Op het nieuwsblog van Microsoft heeft men laten weten dat je tijdens de lancering gelijk iets van duizend games op de Xbox Series X kunt spelen. Dat heeft alles te maken met het feit dat je games van de Xbox One en de Xbox 360 er op kunt spelen. En zelfs nog bepaalde games die op de originele Xbox verschenen. Maar één game ontbreekt: Halo Infinite is namelijk uitgesteld naar 2021.

Wat gaat de game zijn om de spelcomputer voor in huis te halen?

En doordat die game ontbreekt, is het toch maar de vraag wat straks de echte reden gaat zijn om de Xbox Series X in huis te halen. Buiten die game zien we in het releaseschema nog niet veel grote knallers. Op het blog van Microsoft worden games genoemd die ook op de Xbox One verschijnen, maar op de X dan beter gaan draaien. Daarnaast blijft het natuurlijk de vraag hoeveel de spelcomputer gaat kosten. Wil je meer weten over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xbox Series X komt officieel eerder uit dan verwacht
Sluiten