Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 dec 2019

Xbox Series X ondersteunt vanaf dag één je oudere games

De nieuwe generatie Xbox, die we ook wel kennen als de Series X, komt eind 2020 uit. Met die lancering kun je waarschijnlijk gelijk losgaan met een aantal nieuwe titels. Maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met alle games die je op dit moment voor de Xbox One in bezit hebt.

De Xbox Series X is namelijk vanaf de eerste dag volledig backward compatible. Dat was eigenlijk al min of meer bekend, aangezien het onderdeel is van een strategie die Microsoft al langer heeft lopen, maar toch is het fijn dat het nog even door Xbox-baas Phil Spencer wordt bevestigd tegenover website Gamespot.

Alle oude games op je nieuwe Xbox

Dat betekent dus dat je op het moment dat je de nieuwe Xbox in huis haalt, je gelijk aan de slag kunt gaan met vele honderden games naast de nieuwe titels die gaan verschijnen voor het platform. Alle games die je op de One en de 360 kunt spelen zijn op die manier beschikbaar, maar zelfs bepaalde titels die voor de originele Xbox zijn uitgekomen zijn te spelen op de de nieuwe generatie spelcomputer. Zeker wanneer je een bibliotheek hebt aan digitale games is het op die manier op dag één mogelijk om vele honderden uren met je nieuwe spelcomputer door te brengen. En in sommige gevallen zullen games er beter uit zien op de nieuwe generatie spelcomputer. Dat is een beetje vergelijkbaar met de kracht die de Xbox One X biedt ten opzichte van de andere modellen.

En dit geldt overigens niet alleen voor games. Ook je huidige controllers van de One gaan werken op de nieuwe Xbox. De nieuwe controller is namelijk min of meer hetzelfde, met een extra shareknop minder en een d-pad dat iets minder geavanceerd is. Op die manier hoef je dus niks op Marktplaats te gaan gooien, maar kun je alles meenemen. En dat is toch wel fijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xbox Series X ondersteunt vanaf dag één je oudere games
Sluiten