Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 12 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Star Wars, Fable en 5 andere toffe aankondigingen door Xbox

Tijdens een speciale Xbox Showcase heeft Microsoft een flink aantal aankondigingen gedaan. We zagen enkele topgames, een nieuwe console en de droom van Star Wars-fans uitkomen. Jeroen keek vol verbazing en zet zijn persoonlijk hoogtepunten voor je op een rij.

Normaal gesproken, in een ver verleden, was deze tijd van het jaar hét moment voor E3. De grootste gamebeurs ter wereld is echter (voorlopig) ter ziele gedaan en moeten we het met afzonderlijke evenementen doen. PlayStation greep zijn kans om te laten zien wat het voor ons in petto heeft en ook Microsoft heeft inmiddels open kaart gespeeld. Dit zijn de plannen van Xbox in 2023 en daarna.

Xbox Showcase 2023: Star Wars, Fabel en 5 andere aankondigingen

Er waren ontzettend veel aankondigingen tijdens de Xbox Showcase. Wij zetten speciaal voor jou de zeven indrukwekkendste op een rij, zodat je helemaal niets mist. Hier komen ze.

#1 Fable op Xbox

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk keert Fable weer terug op Xbox. De game werd al in 2020 aangekondigd, maar nu zien we dan ook eindelijk de eerste trailer, en die ziet er verdomd goed uit.

Fable is een echte RPG met een vleugje humor, en dat zien we ook terug in de trailer. Naast mythische wezens zien we ook enorme pompoenen. Wanneer de game naar de Xbox Series S & X komt, is helaas nog onbekend. Vermoedelijk is dit eind 2023/begin 2024.

#2 Star Wars Outlaws

Dit moet de game worden waar Star Wars-fans al jaren op wachten, en dat zegt natuurlijk wel wat aangezien we nog steeds aan het genieten zijn van Jedi: Survivor. Dit is namelijk de eerste openwereld Star Wars-game. Eindelijk kunnen we zelf echt op avontuur in het universum.

De game wordt gemaakt door Ubisoft, en die heeft mede door Far Cry en Assassin’s Creed flinke ervaring met het maken van een open wereld. Wel is het te hopen dat het niet zoals bij die game alleen maar jagen op icoontjes op de map wordt. Door de trailer hebben we in ieder geval goede hoop op een intergalactisch spektakel. De game verschijnt in 2024.

#3 Like a Dragon: Infinite Wealth

Yakuza: Like a Dragon was voor mij een van de grote verrassingen op gamegebied van de afgelopen jaren. De Yakuza-serie werd omgetoverd tot een RPG, en dat pakte verrassend goed uit. De game zat vol met humor en, zoals we van Japanse titels gewend zijn, een flink aantal WTF-momenten in positieve zin.

Nu is Ichiban Kasuga terug, waarbij hij letterlijk aanspoelt op het strand met niet meer dan een krantje als bedekking. Het ziet er een beetje uit als The Hangover meets Yakuza. Als de game net zo absurd is als de trailer, moet dit wel weer een succes worden. Deze game verschijnt begin 2024 op Xbox Series S en X.

#4 Persona 3: Reload

We blijven in Japan, maar nu heb ik het over Persona 3: Reload. De Persona-serie was al lange tijd een grote hit in Japan, maar met deel vijf heeft het de hele wereld veroverd. Voor mijzelf was het de beste RPG in jaren.

Nu krijgt het derde deel uit de serie een nieuw likje verf in de Japanse anime-stijl die we gewend zijn. Ook voor deze game moeten we nog geduld hebben, want ergens begin 2024 kun je het spelen op Xbox Series S en X.

#5 Microsoft Flight Simulator 2024

Microsoft komt met een nieuwe Flight Simulator. Elke huis-, tuin- en keukenpiloot kan zijn vliegskills dus weer testen op de Xbox Series S en X. Dit keer kun je ook met helikopters aan de slag.

Misschien was Flight Simulator 2024 niet de meest sexy game tijdens de showcase, maar het blijft een zeer populaire titel. Dat komt vooral doordat het ontzettend realistisch is, zowel in het besturen van de vliegtuigen als in het landschap dat onder je voorbijraast.

#6 Xbox Series S 1 terabyte

Er werden niet alleen games aangekondigd tijdens de Xbox Showcase. Er is ook een nieuwe Series S aangekondigd. Qua hardware is deze precies hetzelfde als het vorige model, maar er is een groot verschil. De nieuwe versie heeft 1 terabyte geheugen in plaats van de 512 GB die momenteel nog het maximum is. Daarnaast heeft deze ook een nieuw kleurtje gekregen.

De nieuwe Xbox Series S met 1 terabyte gaat 350 euro kosten. De releasedatum is gepland voor 1 september.

#7 Forza Motorsport

Goed, we wisten al een tijdje dat Forza Motorsport eraan zit te komen, maar nu weten we ook precies wanneer. Tijdens de Xbox Showcase liet Microsoft weten dat de game vanaf 10 oktober in de winkels ligt.

In een korte trailer zien we ook gameplay en krijgen we een voorproefje van hoe je auto’s kunt aanpassen. In het spel zitten meer dan 500 verschillende auto’s. De graphics zijn precies zoals je verwacht bij deze game: top.

Waarom Spider-Man 2 voor PlayStation 5 zo’n fantastische game wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!