Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 januari 2020

Xbox geeft meer inzicht: bekijk al je statistieken van het afgelopen decennium

In de eerste weken van 2020 kwam Sony met een toffe tool, waarin je kon zien wat je het afgelopen jaar allemaal op de PlayStation 4 hebt gedaan. Een zelfde soort service kun je nu ook met je Xbox-statistieken bekijken.

Mocht je het nog niet met je PlayStation 4 gedaan hebben, dan kun je hier de zogenaamde Sony Wrap Up-site bekijken. Maar daar heb je natuurlijk niks aan als je enkel op de Xbox One speelt. Voor hen is er nu echter ook een handige tool.

Bekijk je statistieken van tien jaar de Xbox

Het grote verschil is echter dat dit een tool is die door een derde partij is gemaakt en dus niet door Microsoft zelf. Het gaat om TrueAchievements, een website die diverse Achievements en Trophy’s opzoekt, zodat jij in games weet wat je precies moet doen om zoiets vrij te spelen. Via die website kun je dan inloggen met je Microsoft-account en geef je hen de mogelijkheid om al jouw gegevens in te zien. Dat is dus wel even een privacy-ding. Maar als je daarmee akkoord gaat, dan krijg je uiteindelijk wel een mooie uitrol van wat je de afgelopen tien jaar op de Xbox 360 en de Xbox One hebt gedaan. Hieronder een voorbeeld van zo’n infographic.

Xbox infographic
Infographic (Bron: TrueAchievements)

In het overzicht zie je hoeveel games je in totaal hebt gespeeld, hoeveel de waarde is van alle games wanneer je zou hebben gekocht op de dag van release, hoeveel Achievements je hebt vrijgespeeld en welke Gamerscore daarbij hoort, hoeveel zeldzame Achievements je hebt en de zogenaamde Truescore.

Verder zie je in wat jouw beste dag was de afgelopen tien jaar wat betreft het scoren van Achievements, wat jouw meest actieve maand en jaar was en krijg je een overzicht van je meest zeldzame Achievements die je hebt gescoord. Om dit allemaal in te zien, is het wel zaak dat je je profiel publiekelijk open heb staan, anders kan de tool de gegevens niet uitlezen. Wil je meer lezen over de toekomst van de Xbox? Check dan hier de onthulling van de Series X.

Reageer op artikel:
Xbox geeft meer inzicht: bekijk al je statistieken van het afgelopen decennium
Sluiten