Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 april 2020

XCOM: Chimera Squad is een los XCOM-avontuur voor een zacht prijsje

XCOM 2 is een game die alweer in 2016 verscheen. Mocht je de game destijds gemist hebben, dan kun je de game volgende maand gaan beleven op de Nintendo Switch. Mocht je echter een pc bezitten, dan kun je volgende week aan de slag met XCOM: Chimera Squad.

XCOM: Chimera Squad is een los avontuur binnen de XCOM-reeks, wat dus betekent dat je niet in het bezit hoeft te zijn van het tweede deel. Bovendien wordt de game geïntroduceerd voor 9,99 euro, waardoor je een extra reden hebt om te kijken of de game iets voor je is. Deze prijs geldt overigens van 24 april tot en met 1 mei. Vanaf die laatste dag gaat de game 19,99 euro kosten.

Maak kennis met XCOM: Chimera Squad

XCOM: Chimera Squad speelt zich zo’n vijf jaar na de gebeurtenissen van XCOM 2. Daarin werken mensen, hybriden en aliens nu samen om een beschaving van co-existentie te smeden. Echter steunen niet alle inwoners op Aarde de interspecies-alliantie. City 31, een model van vrede in een wereld na de invasie, wordt tegengewerkt door mysterieuze groepen die deze delicate interspecies-alliantie willen verbrijzelen. Chimera Squad, een elitemacht van menselijke, hybride en buitenaardse agenten, moet samenwerken om de ondergrondse bedreigingen die de stad naar chaos drijven te vernietigen.

In XCOM: Chimera Squad zijn er 11 verschillende soorten agenten, waarbij elke agent zijn eigen persoonlijkheid en tactische vaardigheden heeft. Door de juiste agenten samen te brengen, kun je gebruik maken van coöperatieve acties. Dit kan de sleutel zijn tot succes in een missie. Ook moet de game genoeg variatie bieden door onvoorspelbaarheid. Verder kent de game een Break Mode. Spelers zullen het slagveld in hun voordeel vormgeven met een nieuwe gevechtsfase die de teams onmiddellijk in actie brengt. Ze wijzen agenten strategisch toe aan verschillende ingangspunten en coördineren hun aanvalsplannen met een scala aan Breach-specifieke vaardigheden.

XCOM: Chimera Squad
De actie in de game (Afbeelding: 2K Games)

Op 24 april komt hij dus uit en kun je hem scoren op Steam. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
XCOM: Chimera Squad is een los XCOM-avontuur voor een zacht prijsje
Sluiten