Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 mrt 2020

Xenoblade Chronicles komt in mei naar de Nintendo Switch

Op de Nintendo Switch zijn er inmiddels heel wat games uitgebracht die oorspronkelijk op de Wii U zijn verschenen. Met Xenoblade Chronicles: Definitive Edition grijpt de uitgever nu terug op een succesvolle game die oorspronkelijk op de Wii verscheen.

Xenoblade Chronicles kwam in 2011 uit op de Wii, toen de spelcomputer over zijn hoogtepunt heen was. Vervolgens werd in 2015 de game opnieuw uitgegeven op de Nintendo 3DS, waarvoor je de sterkere New Nintendo 3DS moest hebben. En nu komt de game eind mei voor een derde keer uit, maar dan op op de Nintendo Switch.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition naar de Nintendo Switch

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition verschijnt op 29 mei op de Nintendo Switch. Dat maakte Nintendo vandaag bekend via een nieuwe Nintendo Direct, die je hier terug kunt bekijken. De heruitgave van de JRPG wordt voorzien van betere graphics, waardoor de wereld beter oogt. Ook moet de game dankzij de extra kracht die de Nintendo Switch heeft soepeler lopen. Mocht je destijds de game al gespeeld hebben, dan is er voor de fan ook nog nieuwe content in de vorm van een nieuwe epiloog onder de naam Xenoblade Chronicles: Future Connected. Verder wordt nog gesteld dat de muziek wordt geremasterd of geremixt. Om alvast een beetje in de stemming te komen, kun je de onderstaande trailer bekijken.

Mocht je nu al het gevoel hebben dat Xenoblade Chronicles: Definitive Edition een game voor jou is, dan is het wellicht interessant om de Collector’s Edition van de game aan te schaffen. Deze is voorzien van een artbook van 250 pagina’s vol adembenemende landschappen, een SteelBook, een vinyl met de Monado (het belangrijke wapen in de game) afgebeeld op de hoes en een poster. Hieronder zie je hoe dat er uit ziet.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition
De Collector’s Edition (Afbeelding: Nintendo)

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Xenoblade Chronicles komt in mei naar de Nintendo Switch
Sluiten