Noah Korevaar
Noah Korevaar Nerdy Stuff 7 nov 2018

Xiaomi introduceert AirDots: Apple AirPods voor 30 euro

Xiaomi is een intrigerend merk. De Chinese fabrikant levert jaarlijks tientallen nieuwe producten af. Van verrassend degelijke smartphones en speakers tot stofzuigers en televisies. Door met lokale fabrikanten in China samen te werken kan Xiaomi in vrijwel elk segment kwaliteit bieden. Maak kennis met de Xiaomi AirDots.

Xiaomi AirDots: AirPod-killers?

Want dat maakt het merk zo bijzonder: de producten zijn vaak verrassend goed. De smartphones bieden high-end hardware voor een lage prijs, en je kunt ze zelfs met stock Android krijgen. De recent uitgebrachte Pocophone F1 is zelfs een OnePlus-killer.

Ook is Xiaomi niet enkel een copycat. Zo was het de eerste fabrikanten met een randloos design als het om smartphones gaat, en verrast het merk geregeld met innovatieve ideeën. Dat neemt echter niet weg dat het lucratief blijft om je veel duurdere concurrenten na te apen. Lees: Apple.

Xiaomi AirDots Apple AirPods

Het merk heeft namelijk draadloze oordopjes aangekondigd, de Xiaomi AirDots. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het concurrenten voor de AirPods van Apple.

Met één belangrijk verschil: ze kosten slechts 30 dollar. Je kunt er nu al prat op gaan dat het bestsellers gaan worden op AliExpress. In tegenstelling tot de AirPods hebben ze siliconen tips, wat betere isolatie en een strakkere fit op moet leveren. Ook ondersteunen ze Bleutooth 5.0.

Addertje onder het gras?

Van de tap-controls tot de mogelijkheid om ze op te laden in hun case: het zijn bijna exact AirPods. Behalve het design, dat valt dan weer reuze mee.

Maar goed, bij dit soort producten draait het uiteindelijk natuurlijk allemaal om het geluid. Xiaomi is de koning op het gebied van meer voor minder bieden, maar met een prijskaartje van 30 dollar is de kans nihil dat de AirDots in de buurt van de AirPods komen als het om audio gaat.

Xiaomi AirDots Apple AirPods Xiaomi AirDots Apple AirPods Xiaomi AirDots Apple AirPods

Interessant genoeg, zoals The Verge benadrukt, komen draadloze oordopjes nu bijna op het punt waar ze standaard bij een smartphone geleverd kunnen worden. Xiaomi doet dat al met draadloze laders. Je kunt de AirDots nu al op AliExpress bestellen, maar we raden je aan om een aantal dagen te wachten tot de prijzen iets zakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xiaomi introduceert AirDots: Apple AirPods voor 30 euro
Sluiten