Xiaomi AirDots Pro onthuld: Apple AirPods-killers?

Xiaomi staat bekend om zijn degelijke producten, vaak te verkrijgen voor een opvallend lage prijs. Dat neemt echter niet weg dat de Chinese techgigant ook regelmatig Apple kopieert. Na de AirDots komt het bedrijf nu met de AirDots Pro. Oftewel, AirPods, maar dan zonder het premium prijskaartje. Win-win?

Xiaomi AirDots Pro: AirPods-killer?

De originele AirDots werden twee maanden geleden onthuld, zoals je hier kunt lezen. De Xiaomi AirDots Pro zijn vanaf 11 januari in China verkrijgbaar voor omgerekend 52 euro, minder dan de helft van wat je betaalt voor AirPods. Een stuk minder zelfs. Uiteindelijk zijn deze oordopjes ook via AliExpress gratis te verschepen naar Nederland, dus ook voor Nederlandse consumenten is het een interessante optie.

Het gaat om draadloze oordopjes die via Bluetooth verbinding maken met je iPhone, Android smartphone of laptop. Xiaomi belooft hoogwaardig geluid, en de oordopjes kunnen ook los van elkaar muziek afspelen zonder aan die geluidskwaliteit in te boeten.

Xiaomi Airdots Pro Airpods

De dopjes komen gepaard met actieve noise-cancelation voor telefoongesprekken, en kunnen middels touch bediend worden. Zo kun je een commando geven aan je favoriete slimme assistent, je telefoon opnemen of een nummer skippen.

De AirDots Pro hebben een accuduur van 4 uur, maar kunnen net zoals de AirPods opgeladen worden in hun case. Zo krijg je er nog eens 10 uur aan accuduur bij, zo claimt het bedrijf.

Xiaomi Airdots Pro Airpods

Op papier

Daar blijft het vooralsnog bij, wat specificaties betreft. Al met al heeft Xiaomi in ieder geval op papier een interessant product neergezet. Hun track record is wat accessoires betreft zeer sterk, dus wie weet heeft de Chinese techgigant opnieuw een hit in handen. We zijn zeer benieuwd naar de eerste reviews!

Reageer op artikel:
Xiaomi AirDots Pro onthuld: Apple AirPods-killers?
Sluiten