Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 27 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Xiaomi wil bizarre laadsnelheid echt naar Android brengen

Android-telefoons zijn anno 2023 bijna perfect. Beeldschermen zijn fantastisch, processoren sneller dan nodig en camera’s indrukwekkender dan ooit. Eigenlijk laat alleen de batterij nog iets te wensen over. Xiaomi is van plan dat probleem te tackelen.

Tijdens het Mobile World Congress 2023 toonde zustermerk Redmi al een laadtechnologie waar we het bijzonder warm van kregen. Dankzij een vermogen van 300W klapt het bedrijf een smartphonebatterij van 4100mAh vol binnen vijf minuten. Tijd om het naar de markt te brengen.

Xiaomi wil bizarre technologie naar Android brengen

Wanneer precies weet eigenlijk niemand, maar dat Xiaomi de technologie naar de markt brengt staat zo goed als vast. Volgens Digital Chat Station, een Chinese bron, is Redmi van plan om het laadvermogen van 300W te produceren. Sterker nog: massaproductie van toestellen met de tech staat al in de agenda.

Welke Android-smartphone Xiaomi precies voorziet van de bizarre technologie is nog niet bekend. Dat die de Redmi GT3, het toestel dat op dit moment het snelst opgeladen kan worden, voorbijstreeft mag duidelijk zijn. Deze Android-telefoon (met een 4600mAh batterij) laad je binnen 9 minuten en 30 seconden volledig op.

Hoewel dat natuurlijk al een snelheid is waar menig Android-gebruiker blij mee zal zijn, denkt Xiaomi  dat het nog sneller kan. Vijf minuten wachten tot je telefoon volledig is opgeladen? We tekenen ervoor!

Twijfels over de functionaliteit

Oké, het opladen met een vermogen van 300W is natuurlijk hartstikke tof. Toch kan de innovatie, die we tijdens het Mobile World Congress van dit jaar voor het eerst zagen, op enige kritiek rekenen.

Waar het snel opladen van een batterij op het eerste oog een groot voordeel is, brengt het ook een flink nadeel met zich mee. De gezondheid van de batterij gaat er door laadmogelijkheden van deze proporties namelijk niet op vooruit. In tegendeel zelfs.

Er zijn talloze bedrijven die hun telefoons op dit moment met een vermogen van 67W opladen. Sterker nog: er zijn ook modellen die het met minder vermogen doen. Door de efficiëntie van het opladen aan te passen werkt dit anno 2023 eigenlijk ontzettend goed.

Opladen met een dusdanige snelheid zit er voor deze Android-modellen nog niet in, maar het lijkt wel de perfecte middenweg te zijn. Terwijl toestellen met 67W best wel snel opgeladen kunnen worden, lijkt er qua gezondheid van de batterij niet teveel verloren te gaan.

Xiaomi, Oppo en Vivo gaan ervoor

Dat houdt Xiaomi, Oppo en Vivo overigens niet tegen om het spelletje opnieuw uit te vinden. De Android-fabrikanten zoeken naarstig naar mogelijkheden om het opladen van een smartphone sneller te maken.

Oppo Find X5
De Oppo X5 (Afbeelding: Oppo)

Zo zijn er op dit moment verschillende toestellen met een laadvermogen van 120W op de markt te vinden en wordt er dus gekeken naar hogere snelheden.

Of het nu gezond is voor de batterij of niet: de kans dat Xiaomi met de Redmi-technologie een nieuw doel neerzet voor concurrerende Android-fabrikanten is groot.

Batterij iPhone aan vervanging toe? Daar kom je heel makkelijk achter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi wil bizarre laadsnelheid echt naar Android brengen
Sluiten