Xiaomi lanceert Bluetooth speakers speciaal voor je computer

Zoals we weten is Xiaomi van alle markten thuis en lijken ze ervan te houden om elk mogelijk elektronisch apparaat ook toe te voegen aan hun assortiment. Zo hebben ze smartphones en robotstofzuigers, maar zijn ze ook bezig met slimme speakers en hebben ze zelfs een elektrische fiets. Onlangs zijn ze weer met speakers bezig geweest en het resultaat is een set Bluetooth speakers voor je computer, welke audio zonder kwaliteitsverlies ondersteunen.

Meteen twee speakers

Omdat de speakers voor de computer zijn bedoeld, krijg je een set van twee. Ze zijn beide rechthoekig met afgeronde hoeken en een gladde behuizing, gemaakt van een aluminium legering. Deze behuizing is onderworpen aan allerlei technieken om hem optimaal afgewerkt te krijgen, zoals een CNC machine, quartz stralen en anodisering. Het design is minimalistisch en zorgt voor een strakke toevoeging aan je bureau. Eén van de speakers heeft aan de voorkant volumeknoppen. Ook is er een verborgen microfoon, zodat je de apparaatjes ook zou kunnen gebruiken om een telefoontje te plegen of om bijvoorbeeld te skypen.

Xiaomi computer speakers

Bluetooth audio zonder kwaliteitsverlies

Hoewel de speakers eigenlijk voor je computer zijn bedoeld, werken ze natuurlijk ook samen met je smartphone of bijvoorbeeld je tablet. Ze ondersteunen Bluetooth 4.2, maar je kunt ook gewoon een aux kabel gebruiken om ze aan te sluiten op je apparaten. Verder kun je kiezen uit verschillende muziek modussen, zodat je optimaal kunt genieten van je nummers. Verschillende audioformaten worden ondersteund, waaronder MP3, AAC, APTX en APTX-LL. Zoals gezegd zouden de apparaatjes Bluetooth audio ondersteunen zonder kwaliteitsverlies. Hiervoor wordt een professionele audio digitale signaalprocessor (DSP) gebruikt.

Xiaomi computer speakers

Briljant lage prijs in China

Om de apparaatjes van power te voorzien, is er een behoorlijke 12.000mAh batterij. Hiermee zouden ze zo’n 20 uur mee moeten gaan. Om de batterij weer op te laden, zou je de  vervolgens even 3 uurtjes moeten wachten. De speakers zijn officieel te koop bij Xiaomi’s Youpin online shop voor omgerekend 50,50 euro. Buiten China zou je ze bij sites zoals Gearbest kunnen kopen. Helaas is de prijs dan wel wat hoger. Bij Gearbest kosten ze bijvoorbeeld 84,13 euro.

Naast de Bluetooth speakers heeft Xiaomi onlangs ook twee Android One toestellen gelanceerd: namelijk de Mi A2 en Mi A2 Lite. Dit zijn de opvolgers van Xiaomi’s allereerste Android one toestel van vorig jaar.

Gizmochina

Reageer op artikel:
Xiaomi lanceert Bluetooth speakers speciaal voor je computer
Sluiten