Tech 4 feb 2019 Jelle van Es

Xiaomi komt met budgetphone van 80 euro

Wanneer je aan een smartphone denkt, dan denk je gelijk aan iets waar je een paar honderd euro voor neerlegt. Bij een budgettelefoon, gaan de bedragen al snel naar de 300 of 400 euro. Maar Xiaomi denkt daar anders over. Het Chinese bedrijf komt binnenkort met de Redmi Go op de markt. Dit is een smartphone die naar verluid 80 euro moet gaan kosten en een echte budgettelefoon zijn.

De Xiaomi Redmi Go is een echte budgettelefoon

Of de Redmi Go ook op de Nederlandse markt komt, dat is maar de vraag. De telefoon is bedoeld voor hen die een beperkte toegang hebben tot internet. Daarmee lijkt het voornamelijk geschikt te zijn voor onder ontwikkelde markten, zoals het Chinese platteland of landen in Afrika.

De Xiaomi Redmi Go draait op een aangepaste versie van Android, die bekend staat onder de Android 8.1 Oreo Go Edition. Op de telefoon staan een aantal apps standaard geïnstalleerd die bedoeld zijn om ruimte op de telefoon en data te beperken. Zo heb je Gmail Go en Youtube Go, die kleiner en beperkter zijn dan de apps die jij zou kennen.

Xiaomi Redmi Go

Verder komt de Xiaomi Redmi Go met een 5 inch scherm die een resolutie van 720p heeft. De telefoon heeft een 8MP rear camera en een 5MP selfie camera, dus als je foto’s wilt maken, dan kan dat gewoon met deze telefoon. Wat echter het meest indrukwekkende is, is dat de Xiamo Redmi Go is voorzien van een batterij van 3.000 mAh. Zeker met de beperkte specificaties kan dat er voor zorgen dat de batterij een tijdje meegaat.

De telefoon draait op een Snapdragon 425 processor met 1GB aan RAM en heeft 8GB interne opslag. Dat kun je uitbreiden met een microSD kaart. Er zijn plannen om de telefoon binnenkort in Europa uit te brengen, maar of Nederland daar ook bij zit, dat is nog maar de vraag.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met budgetphone van 80 euro
Sluiten