Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 21 sep 2018

Liever een iPhone of een Xiaomi smartphone, laptop, smartwatch en headset?

Al maanden voordat de iPhone X vorig jaar werd onthuld, was het internet al druk bezig met de extreem hoge prijs van het toestel. Mensen vroegen zich af of Apple niet eindelijk te ver was gegaan, maar Apple is duidelijk van mening dat dit niet het geval is. Dit jaar doen ze er namelijk gewoon vrolijk een schepje bovenop met de iPhone XS, XS Max en XR. Xiaomi ziet dit als een kans om de draak te steken met de iPhonemaker en meteen de eigen producten te promoten. Ze bieden namelijk sets aan met een laptop, smartphone, smartwatch en headset voor de prijs van een nieuwe iPhone.

Dure nieuwe iPhones

In Nederland betaal je voor de iPhone XS minimaal 1.159 euro en maximaal 1.559 euro. Als je voor de XS Max gaat ben je een bedrag kwijt van 1.259 tot 1.659 euro. Dan is er nog het zogenaamde budgetmodel, de iPhone XR. Deze heeft een vanafprijs van 859 euro en voor de duurste uitvoering betaal je 1.029 euro.

iPhone XR

Xiaomi pakketten

Xiaomi heeft drie nieuwe pakketten met goodies, die vernoemd zijn naar de namen van de nieuwe iPhones. Als eerste hebben we het XR pakket voor 807 euro. Hiervoor krijg je een Xiaomi Mi 8 SE met 6GB RAM en 128GB opslagruimte, een Mi Band 3, een Mi Notebook Air en een Mi Bluetooth headset. Met het XS pakket voor 1.080 euro krijg je de Xiami Mi Mix 2S smartphone, Mi Band 3 smartwatch, Mi Notebook Air en een Mi Bluetooth headset. Dan is er nog het XS Max pakket. Deze komt met een prijskaartje van 1.192 euro en bestaat uit een Xiaomi Mi 8 met 6GB RAM en 128GB opslagruimte, een Mi Band 3, Mi Notebook Pro en een Mi Bluetooth headset. Xiaomi pakket iPhone XS Max

Alleen beschikbaar in China

De deals klinken natuurlijk best aantrekkelijk, maar er is wel een nadeel. Ze zijn alleen geldig in China en in Nederland vis je dus helaas naast het net. Xiaomi heeft nog niks bekendgemaakt over de beschikbaarheid buiten China, maar wie weet. Als je overigens toch alleen voor een smartphone wilt gaan, heeft Xiaomi onlangs de Mi 8 Pro en Mi 8 Lite onthuld. Deze vormen een mooie toevoeging aan de Mi 8, Mi 8 SE en Mi 8 Explorer Edition, die eerder dit jaar zijn gelanceerd.

XDA-Developers

Reageer op artikel:
Liever een iPhone of een Xiaomi smartphone, laptop, smartwatch en headset?
Sluiten