Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi blaast concurrentie omver met draadloos laden: 50% in 8 minuten

Xiaomi weet vriend en vijand omver te blazen met nieuwe mogelijkheden voor zijn smartphones. Het Chinese bedrijf introduceert een technologie die draadloos laden met een vermogen van 80W mogelijk maakt.

Met deze technologie wordt een smartphone, met een 4000 mAh batterij, binnen 19 minuten opgeladen. Dat is een heel stuk sneller dan de meeste smartphones die met een kabel worden opgeladen.

Draadloos laden met een vermogen van 80W

Er waren kort geleden geluiden te horen dat we in 2021 draadloos kunnen opladen met een vermogen van 100W. Dat leek ontzettend ver weg te zijn, maar Xiaomi laat vandaag zien dat het doel makkelijker te behalen is. Het Chinese bedrijf introduceert namelijk een nieuwe technologie waarmee het mogelijk is om met een vermogen van 80W op te laden. En dan hebben we het dus niet over opladen met een kabel, maar over draadloos laden.

Het Chinese bedrijf geeft aan dat je een batterij van 4000mAh binnen 19 minuten op kan laden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij even snel wat lading nodig hebt. Xiaomi maakt bekend dat je binnen 8 minuten zo’n 50% lading erbij hebt. Daarnaast zou je met deze technologie binnen 1 minuut 10% lading erbij krijgen.

Met deze nieuwe technologie weet Xiaomi zijn eigen record te breken. Het bedrijf introduceerde met de Mi 10 Ultra een draadloos oplaadvermogen van 50W. Vrij indrukwekkend, want de 4500mAh batterij was hierdoor binnen 40 minuten opgeladen. Daarnaast blaast het Chinese bedrijf ook de concurrentie weg. OnePlus onthulde onlangs Warp Charge 65, waarmee je de OnePlus 8T met een vermogen van 65W oplaadt. Een handige toevoeging die wel alleen bekabeld te gebruiken is.

Xiaomi heeft nog geen openbare planning

Op dit moment heeft Xiaomi nog geen plannen bekendgemaakt over de uitrol van de functionaliteit. Zo is het dus nog niet bekend welke smartphones met dit vermogen draadloos kunnen laden. De kans dat dit nog heel even kan duren is best aanwezig. Wat dat betreft kunnen we de eerste smartphone met de mogelijkheid aan het einde van 2020 of het begin van 2021 verwachten.

Logisch, want een laadvermogen van 80W heeft waarschijnlijk veel impact op de batterij. Zo moet Xiaomi er onder andere voor zorgen dat de telefoon niet oververhit en dat de batterij niet snel aan zijn einde is. Iets dat wel snel aan de orde is wanneer bedrijven dit soort vermogens op batterijen storten. Dat is bijvoorbeeld precies de reden, waarom de OnePlus 8T niet voorzien is van een enkele batterij. Het Chinese bedrijf heeft ervoor gekozen om de batterij door tweeën te splitsen. Hierdoor kan de hitte tijdens het opladen verdeeld worden en is er niets aan de hand.

Een constructie waar Xiaomi mogelijk ook voor zal kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xiaomi blaast concurrentie omver met draadloos laden: 50% in 8 minuten
Sluiten