Xiaomi Mi 9 Pro 5G komt eraan met extreem snel draadloos laden

Smartphonebatterijen worden helaas al jaren maar nauwelijks beter. Dus moet het laden maar sneller en makkelijker worden, is de gedachte van veel fabrikanten. Zo denkt ook Xiaomi, dat binnenkort als eerste draadloos supersnelladen introduceert.

30W draadloos laden

Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant die ook in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgt. Op zijn eigen blog meldt de fabrikant trots dat Mi Charge Turbo binnenkort op de markt komt. Die techniek maakt draadloos laden met vermogen van 30 watt mogelijk.

Dat getalletje zegt je misschien niet zo veel, maar we kunnen je vertellen dat het serieus snel is. De techniek wordt de helft sneller dan het huidige maximale draadloze laadvermogen van smartphones. Dat is namelijk 20 watt. De OnePlus 7 Pro, die alom bekend staat om zijn snelle laadtechniek, heeft via een draadje een vermogen van 30 watt. Net zo snel als Xiaomi binnenkort zonder draad kan, dus. Onderzoek naar een draadloos laadvermogen van 40 watt is zelfs al gestart bij Xiaomi.

Xiaomi Mi Charge Turbo
Bron: Xiaomi

Overigens komt er wel een nadeel kijken bij dat snelle draadloze opladen. De eerste 30W draadloze lader van Xiaomi zal actieve koeling meekrijgen; anders wordt je telefoon blijkbaar te warm. Krijg je dus last van wat herrie, maar dan kun je wel je telefoon in ongeveer een uur volledig draadloos opladen.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G

Xiaomi laat ook alvast weten dat de eerste smartphone met draadloos supersnelladen de Mi 9 Pro 5G wordt. Daarover is verder nog weinig bekend, maar we kunnen er vanuit gaan dat het een verbeterde versie van de populaire Mi 9 wordt. Verwacht dus goede specificaties voor een nette prijs.

5G en draadloos supersnelladen zijn in ieder geval van de partij in de Xiaomi Mi 9 Pro 5G. Verder laat Xiaomi alvast weten dat de smartphone ook reverse wireless charging krijgt, waarmee je andere apparaten draadloos kunt opladen. Overigens wijkt Xiaomi met de draadloze supersnellaadtechniek wel af van de bekende Qi-standaard voor draadloos laden. Of de Mi 9 Pro 5G wel andere apparaten via Qi kan opladen is nog niet duidelijk.

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi 9 Pro 5G komt eraan met extreem snel draadloos laden
Sluiten