Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 3 apr 2018

Xiaomi komt met spotgoedkope draadloze oplader voor Galaxy S9 en iPhone X

Hoewel Xiaomi de laatste tijd met sommige items wat duurder lijkt te worden, staat het Chinese bedrijf vooral bekend om zijn kwalitatief goede producten en hun schappelijke prijskaartjes. Onlangs werd de Mi Mix 2S onthuld en het is meteen ook het eerste Xiaomi toestel dat je draadloos kunt opladen. Uiteraard hoort hier een draadloze oplader bij en met de prijs van de oplader doet Xiaomi zijn naam weer eer aan.

Oplader met belachelijk lage prijs

De Mi Mix 2S oplader kost namelijk maar 99 yuan, wat neerkomt op  zo’n 12,80 euro. Best een mooie prijs om er misschien gewoon een heleboel te verwerken in je tafelblad, zodat je toestel altijd oplaadt als hij op tafel ligt. De oplader werkt namelijk niet alleen samen met de Mi Mix 2S, maar werkt met het Qi protocol, dat ook door veel andere draadloze opladers wordt gebruikt.

Xiaomi draadloze oplader

Binnen drie uur draadloos opgeladen

De Xiaomi oplader is goed voor een maximaal vermogen van 7,5 watt en zou volgens de smartphonemaker binnen drie uur de Mi Mix 2S kunnen opladen. Als we bijvoorbeeld kijken naar Samsung’s oplader, is deze goed voor 10 watt tijdens standaard opladen.

Je kunt met de Samsung lader echter ook snel laden en dan wordt een vermogen van 15 Watt geleverd. Dat is wat meer dan de Xiaomi lader, maar de lader van Samsung is dan ook twee keer zo duur.

Het oplaadstation van mophie op de apple website is vergeleken met Xiaomi astronomisch duur, maar levert net als de Mi Mix 2S lader een lading van 7,5 watt.

In de toekomst lijkt het erop dat we al onze apparaten en zelfs auto’s draadloos zullen kunnen opladen. Zo kan de compacte Solo EV auto van Electra Meccanica al draadloos opgeladen worden en hoef je niet te priegelen met oplaadpalen.

Androidcentral

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met spotgoedkope draadloze oplader voor Galaxy S9 en iPhone X
Sluiten