Xiaomi komt nu ook met spotgoedkope elektrische fiets

We weten dat Xiaomi afgezien van smartphones ook allerlei andere apparaten en gadgets ontwikkelt. Toch blijft het Chinese bedrijf keer op keer weer verbazen met wat ze telkens aan hun assortiment toevoegen. Het begint zo’n beetje het merk te worden dat alles wat je maar zou kunnen bedenken ook maakt. De laatste toevoeging aan de Xiaomi collectie wordt de HIMO: een heuse ebike en het goede nieuws is dat hij belachelijk goedkoop is.

Actieradius van 50 km

Xiaomi’s ebike is een crowdfunding project en ziet er ontzettend schattig en compact uit. Je ziet er wel niet al te stoer uit op de fiets, maar hij brengt je wel sneller naar waar je moet zijn. Daarvoor is hij uitgerust met een 250 watt borstelloze DC motor. De batterij is goed voor zo’n 50 kilometer aan geboost fietsen, wat meer dan genoeg moet zijn om boodschappen te doen of in de stad naar het werk te komen. Je moet er wel de tijd voor nemen om hem weer op te laden, want dat duurt 6,5 uur. Maar op zich zou je dat lekker ‘s nachts kunnen doen, terwijl je slaapt.

Xiaomi ebike

Waterbestendig LCD display

Het ding weegt in totaal zo’n 16,7 kg, wat op zich aan de lichte kant zit maar toch relatief zwaar lijkt voor de compacte elektrische fiets. Het stuur kun je inklappen om hem nog wat compacter te maken, zodat je hem veilig mee naar binnen kunt nemen. Om je op de hoogte te houden van hoe ver je bent gefietst, hoe hard je gaat en hoe het met je batterij staat, krijg je er een LCD display bij, dat bestand zou moeten zijn tegen water. Verder komt de Xiaomi ebike met  LED lampen en schokdempende banden.

Xiaomi ebike

Xiaomi ebike alleen in China beschikbaar

Aangezien we aangaven dat Xiaomi’s elektrische fiets belachelijk goedkoop is, ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoe goedkoop dat precies is. Omgerekend betaal je voor de ebike 224 euro. Helaas is hij op het moment wel alleen beschikbaar in China. Dat is vaak wel een nadeel aan bepaalde  spulletjes van Xiaomi. Mocht je toevallig in China zitten of iemand kennen die hem voor je wilt bestellen, kun je hem via deze site bemachtigen. Vanaf 30 juli zou de HIMO verscheept moeten worden.

Hoewel Xiaomi nu nog niet volop in Nederland te koop is, willen ze wel heel graag ook in Europa hun imperium uitbreiden en zouden ze binnenkort al in de Kruidvat te vinden moeten zijn. Mocht de ebike daar toch niet bij zitten, kun je hem waarschijnlijk (hopelijk) uiteindelijk ook kopen via Gearbest of Banggood.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

The Next Web

Reageer op artikel:
Xiaomi komt nu ook met spotgoedkope elektrische fiets
Sluiten