Xiaomi slaat weer toe met spotgoedkope elektrische fiets

Hoewel de meeste mensen buiten China Xiaomi zullen kennen als een smartphone merk, weten we inmiddels dat het bedrijf zich bezig houdt met allerlei soorten producten. In plaats van op te noemen wat ze allemaal wel niet in hun assortiment hebben, lijkt het efficiënter om bij alles ervan uit te gaan dat je er waarschijnlijk wel een Xiaomi exemplaar van kunt scoren. Zo verraste Xiaomi de wereld vorig jaar aangenaam met een spotgoedkope elektrische fiets. Nu zijn ze weer terug met een robuustere opvolger, die gelukkig ook met een aangenaam prijskaartje komt.

Nog steeds goedkope elektrische fiets

We hebben het over de HIMO C20, waar je omgerekend zo’n 336 euro voor kwijt bent. Je zou verwachten dat je voor zo’n prijs niet veel soeps in huis haalt, maar we moeten zeggen dat het in dit geval reuze meevalt. Xiaomi staat natuurlijk al in de smartphonewereld bekend om zijn schappelijke kwaliteit/prijs verhouding en dat voeren ze duidelijk ook door naar hun e-bikes.

Xiaomi HIMO C20 elektrische fiets

Verwijderbare batterij en achtermotor

De elektrische fiets is uitgerust met een 250 watt achtermotor, die goed is voor een boost tot 25 km per uur. Deze krijgt zijn power van een 10Ah verwijderbare batterij, die helaas erg langzaam oplaadt. Zo zou je 6 uur moeten wachten totdat hij weer helemaal vol is, maar daarna zou hij je wel zo’n 80 km van ondersteuning kunnen voorzien onderweg. Overigens wordt de accu ook meteen gebruikt om de LED-lampen aan de voor- en achterkant van elektriciteit te voorzien.

Xiaomi HIMO C20 e-bike

Verstopte fietspomp

Verder komt ook de HIMO C20, net zoal de meeste e-bikes, met een display aan het stuur. Het is wel een wat simpeler model dan we gewend zijn bij de wat duurdere fietsen, maar je kunt er wel al de basis stats op aflezen. Zo zie je onder andere hoe hard je aan het fietsen bent en hoe ver je al bent gekomen. Ook heeft Xiaomi gedacht aan pech onderweg. Zo is er een fietspomp verwerkt in de stang onder het zadel voor wanneer je bedankt dat je banden weer wat harder mogen zijn.

Xiaomi HIMO C20 elektrische fiets

Bemachtigen in China

Helaas is één van de nadelen aan Xiaomi dat veel van hun producten alleen in China beschikbaar zijn. Zo vind je de HIMO C20 (nog) niet bij nederlandse verkooppunten. Wel is de elektrische fiets beschikbaar via AliExpress, maar daar betaal je er wel een stuk meer voor. Dan kom je bijna in de buurt van het prijskaartje van de elektrische stadsfiets die Decathlon verkoopt en die er wel een stukje groter is dan het Xiaomi model.

Elektrek

Reageer op artikel:
Xiaomi slaat weer toe met spotgoedkope elektrische fiets
Sluiten