Tech 5 feb 2019 Mark Hofman

‘Nieuwe Xiaomi smartphone voorzien van unieke Galaxy S10 feature’

Smartphones werden in 2018 bijna allemaal voorzien van een notch en gaan in 2019 de feature alweer loslaten. Producenten maken dit jaar de keuze om een gat in het display te gebruiken, in de vorm van een punch-hole. Iets wat Xiaomi ook zeker zal gaan doen, maar dan wel op een unieke manier die we tot nu toe alleen nog maar bij de Galaxy S10 Plus gezien hebben. 

Dual-selfiecamera voor nieuwe Xiaomi smartphone

Samsung, Huawei en Honor zijn al begonnen met het toepassen van punch-hole displays in hun smartphones. De nieuwe schermen zorgen ervoor dat de notch kan verdwijnen en dat de consument het straks alleen nog maar hoeft te doen met een klein gaatje in het scherm. Hierdoor worden displays groter, maar toestellen niet. Echter zijn er verschillende manieren om de feature toe te passen. Zo komt Samsung met een dual-selfiecamera in het display van de Galaxy S10 Plus. Een unieke feature waar Xiaomi, volgens een nieuw patent, ook gebruik van gaat maken.

Als er één website is die snel achter patenten weet te komen, dan is het LetsGoDigital wel. Zo komen ze erachter dat Xiaomi op 29 januari 2019 een nieuw patent heeft ingediend voor een smartphone met maar liefst twee selfiecamera’s aan de voorkant. Iets wat we voorheen alleen nog maar bij de Samsung Galaxy S10 zagen. Volgens de informatie van de website heeft de Chinese producent maar liefst 24 illustraties ingediend van verschillende Xiaomi smartphones, waarvan alle ontwerpen voorzien zijn van twee camera’s aan de voorkant. Daarnaast zijn op de tekeningen ook een nabijheidssensor en een verlichtingssensor te zien.

Galaxy S10 Xiaomi smartphones

Xiaomi komt dus met een eigen invulling van een dual-camerasysteem als we het patent mogen geloven. Om welke smartphone het precies gaat, en wat voor design ermee gepaard gaat, is uiteraard nog de vraag. Buiten het feit dat de producent met verschillende designs op de proppen komt, is de kans aanzienlijk aanwezig dat Xiaomi de feature op dezelfde manier hanteert dan Samsung in de Galaxy S10 Plus.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Nieuwe Xiaomi smartphone voorzien van unieke Galaxy S10 feature’
Sluiten