Tech 24 okt 2018 Jelle van Es

Ook Xiaomi komt met gamingphone: Black Shark Helo

Op dit moment lijkt zo’n beetje elke fabrikant van smartphones wel met hun eigen gamingphone te komen. De nieuwste in het rijtje is Xiaomi. Het Chinese bedrijf had een tijd geleden al de Black Shark op de markt gebracht, maar die sloeg niet heel erg aan. Daarmee geven ze het niet en komen ze nu met de opvolger. In plaats van de Black Shark 2 hebben ze hem wel een aparte naam gegeven in de vorm van de Black Shark Helo.

Black Shark Helo van Xiaomi

Waarom men voor die naam heeft gekozen blijft in het midden. Maar je koopt dan ook geen telefoon voor de naam. Je wilt dat alles goed werkt en aan je verwachtingen voldoet. Qua specificaties is de Black Shark Helo behoorlijk sterk. Hij maakt gebruik van de Snapdragon 845 processor, wat niet spectaculair anders is dan concurrenten. Wat de Black Shark Helo indrukwekkend maakt, is dat hij voorzien is van 10 GB RAM. Waar je dat precies voor nodig hebt, dat blijft in het midden, maar multitasken moet op deze manier geen enkel probleem zijn. Als dit iets te veel voor je is, dan zijn er ook straks goedkopere versies van 6 en 8 GB RAM.

Black Shark Helo

Toch is de 10 GB-versie het meest interessante omdat model gebruikt kan worden om aan de zijkanten twee controllers te bevestigen. Op die manier zijn games net wat fijner te spelen en hoef je niet de hele tijd op het scherm te tikken. Ook is hij hierdoor beter te gebruiken in langere sessies, omdat je niet direct het warme device in je handen hebt.

Black Shark Helo

Verder is de telefoon voorzien van een 6 inch scherm met een resolutie van 2160 bij 1080. Voor foto’s heb je aan de achterkant een dual camera van 20 en 12 MP. De batterij is tot slot voorzien van 4.000 mAh, waardoor hij een tijdje mee kan. De telefoon zal in China worden verkocht voor 400 en 440 euro voor de 6 en 8 GB RAM-versies. Deze zijn beide voorzien van een opslag van 128 GB. De 10 GB RAM-versie kent 256 GB opslag, maar nog geen adviesprijs. Of de modellen ooit naar het Westen komen is nog maar de vraag. Meer over Xiaomi vind je hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ook Xiaomi komt met gamingphone: Black Shark Helo
Sluiten