Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 dec 2018

Xiaomi vestigt derde keer bizar Guiness wereldrecord met smartphone

Xiaomi onthulde eerder deze week de Xiaomi Mi Play, een nieuw budgettoestel waarmee het bedrijf de gamingmarkt wil gaan veroveren. De Chinese gigant pakte de gelegenheid aan om een flinke marketingstunt neer te zetten. En hoe! Het bedrijf vestigde opnieuw een record in het Guiness Book of World Records.

Xiaomi vestigt record met Mi Play

Met behulp van maar liefst 1005 exemplaren van het gloednieuwe toestel bouwde Xiaomi ‘s werelds grootste dynamische smartphonescherm. In, geheel toepasselijk, de vorm van een kerstboom. Een kerstboom van 8 meter hoog, dat dan weer wel.

Het laatste toestel werd geplaatst door Xiaomi CEO Lei Jun, die je op de onderstaande foto kunt zien. Het vorige record stond op 504 toestellen. Een record dat de smartphonefabrikant dus bijna heeft verdubbeld.

Xiaomi Mi Play wereldrecord

Het gigantische scherm staat in een winkelcentrum in China. Het is echter niet alleen een leuke gimmick om te bekijken, want de innovatieve kerstboom is tevens een mobiele wi-fi hotspot. Sterker nog, de grootste in de stad. Het duurde 12 uur om het geheel in elkaar te zetten.

Verreweg de meeste tijd (en frustratie) ging zitten in het synchroniseren van alle schermpjes. Ze moesten immers alle 10005 tezamen hetzelfde beeld tonen. Anders is het geen groot dynamisch scherm.

Xiaomi Mi Play wereldrecord

3e keer in Guinness Book of World Records

Dit is overigens niet de eerste keer dat Xiaomi een plekje in het beroemde Guinness Book of World Records verovert. De eerste keer was met een gigantische mozaiek van slimme lampen die samen Xiaomi’s Mi-logo vormden. Daarvoor werden 9690 lampen gebruikt.

Het tweede record werd gevestigd toen Xiaomi op 29 oktober maar liefst 500 Mi-winkels opende in India. De innovatieve kerstboom in Beijing van deze week is dus het derde record. We zijn zeer benieuwd hoe Xiaomi zichzelf voor de vierde keer gaat overtreffen. Lees in de tussentijd hier meer over de Xiaomi Mi Play.

Reageer op artikel:
Xiaomi vestigt derde keer bizar Guiness wereldrecord met smartphone
Sluiten