Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 28 feb 2019

Xiaomi heeft geen haast met opvouwbare smartphone

Het Mobile World Congress stond dit jaar bijna geheel in het teken van 5G en opvouwbare smartphones. Twee innovaties die eigenlijk nog niet helemaal gereed zijn voor het grote publiek, maar waarmee vrijwel elke fabrikant wel trots pronkte.

Opvouwbare smartphones

Samsung en Huawei toonden hun opvouwbare smartphones op de beursvloer, waarbij de Chinese fabrikant wat ons betreft nu al de strijd heeft gewonnen. Check hier meer beelden van de Huawei Mate X.

Ook OPPO en zelfs Motorola hebben een opvouwbaar geluid laten horen. De opvallende afwezige naam was dan toch echt Xiaomi.

Het Chinese merk was uitgebreid aanwezig op de beurs, met nieuwe smartphones. De opvouwbare smartphone van Xiaomi bleef echter achterwege, ondanks het feit dat de gigant het toestel al heeft getoond op sociale media. Zie de video onder dit artikel voor die beelden.

Xiaomi wacht af

Een opvallende zet, gezien Xiaomi de laatste jaren juist steeds vaker als eerste wil zijn met nieuwe innovatie. De eerste Mi Mix trapte bijvoorbeeld de trend van dunne schermranden af. De Mi Mix 3 introduceerde de slider en binnenkort kun je dus op een opvouwbare Xiaomi rekenen.

Of toch niet? Het bedrijf neemt namelijk de tijd om de technologie te verbeteren en te wachten tot de markt voor opvouwbare smartphones volwassen is geworden.

Dat heeft een woordvoerder van Xiaomi gezegd, Donovan Sung. De video die het bedrijf onlangs deelde moest demonstreren dat het bedrijf nog verschillende vormfactoren aan het verkennen is, en dat er nog niet voor een uiteindelijk design is gekozen.

Het bedrijf is dus minder ver dan werd gedacht. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere kant zijn opvouwbare smartphones voor nu vooral nog fysiek marketingmateriaal. De kans dat we nog dit jaar massaal met een opvouwbaar toestel rondlopen, is nihil. Kijk alleen al naar de prijskaartjes van Samsung en Huawei…

De toekomst van 5G

Wat 5G betreft heeft Xiaomi wel grote plannen. De Chinese techgigant onthulde afgelopen week al zijn eerste 5G-wapenfeit, met een opvallend lage prijs. Sung wijst erop hoe 4G nieuwe apps en diensten mogelijk maakte, zoals Uber en het streamen van video. Iets wat onmogelijk was met 3G.

Hij verwacht dat hetzelfde zal gebeuren met 5G, maar dat we simpelweg nog niet weten hoe die nieuwe mogelijkheden eruit gaan zien. We zijn zeer benieuwd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VentureBeat

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi heeft geen haast met opvouwbare smartphone
Sluiten